Nagging

Tiada kenaikkan Gaji lagi – Mood Bekerja terus Down

Assalamualaikum
Payah betul kalau dapat bekerja dengan company yang sentiasa ingin wang masyuk berjuta-juta ringgit,TETAPI..kebajikkan pekerja diabaikan,
Bila dah buat janji tu haruslah ditepati,ini tidak.Sepatutnya kenaikkan gaji bulan 5 ari tu..Disebabkan management buat sistem baru(iaitu sistem mementingkan diri sendiri.)Ianya berubah ke bulan 7.Tapi bila dah sampai bulan 7,langsung xde apa-apa perubahan..Yang peliknya banyak kebajikan pekerja yang diorang cut untuk kepentingan diorang sendiri..Boss seronok dok tukar-tukar kereta baru.orang bawah nie macam nak mati bekerja dan overtime untuk dapat rezeki yang lebih.

Aku pun masih tak faham kenapa management yang tak behati perut nie dapat segala kelebihan..Yang orang bawahan nie dipijak..

Hari ni dah ramai yang mengeluh dan takde mood nak bekerja sejak dapat boss baru yang tahi hidung masin nie..

Hr pun macam xde function untuk mempertahankan hak para pekerja…Elok HR tu tido jerk..

Sekian ketidakpuas hatian saya..
esok sambung bebel lagi..kena check dlu berapa yang diorang bagi..Seikhlas mana yang diorang nak bagi kat aku yang rajin nie…

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE