Uncategorized

Kisah “Rumah Kedai”

Assalamualaikum
Rumah Kedai..korang ingat lagi tak cerita nie..Tak salah aku cerita nie dalam awal 80an…Masa tu aku masih kecik lagi.Cerita nie ditayangkan pada bulan puasa je.Setiap kali cerita nie keluar  emak dah ready dok depan tv..tapi masatu tv hitam putih lagi..
ikhsan google
Antara watak watak yang berlakon dalam filem nie adalah 
Yusof Mohamad (sebagai Pak Halim)
Kartina Aziz (Mak Lijah)
Sudiro Sukirman (Tapa)
Haron Salim Bachik (Remy)
Rosnah Mohd Aris (Mak Limah)
Zulkifli Zain (Pak Imam)
Aliza Abdul Rafar (Aishah)
Khatijah Tan (Habsah)
Rosnani Yusof (Hanisah)
S. Sachithananthan (Dr. Sham)
Cerita nie mengisahkan sebuah keluarga yang menguruskan rumah kedai..Rasa banyak episode yang meyedihkan dalam cerita nie..
ikhsan google
So,lepas nie TV3 akan menyiarkan drama popular nie semula tetapi dilakonkan balik oleh pelakon-pelakon baru..tapi x sure pulak bila akan bersiaran..huhu..tetiba aku rindu nak tengok cite ni balik..
sumber: sini

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *