Nagging

Kerana Nila Setitik Rosak Susu Sebelanga

Assalamualaikum
Inilah pepatah yang patut dilemparkan pada pencuri tu.Rasa sakit hati nie bila boss cakap akan potong gaji semua staff di department store..What The….H***
Si pencuri sedap-sedap enjoy dengan duit haram,tapi kami terpaksa menerima upahnya.
mybe barang tu dah dicuri dalam 2-3 minggu kehilangannya.Barang bernilai dekat rm10k,tanpa sesiapa pun tahu akan kehilangannya sehingga barang tu diminta oleh electrical team.
Bila tengok CCTV,langsung x nampak ape pun.Yang nampak pun samar-samar jer..Baik tak payah CCTV..Tapi bila barang dah hilang,semua dipersalahkan.
Yang aku geram , gaji clerk pun kena potong..bayangkan lah kalau 4 orang staff termasuk aku kena ganti balik sejumlh nilai yang banyak iaitu rm10k..Korang kiralah sendiri berapa sorang akan ditolak gajinya.
Dah la bagi gaji ciput.pastu nak tolak gaji orang yang tak seberapa nie.
Tengah pening nie,hari nie,boss nak buat polis report.lepastu management akan decide samada akan ditolak gaji or tak..
rase dah xde mood sangat nak bw kat blog kawan-kawan hari nie..Insyallah kalau ada kelapangan,aku bw ye..Doa-doalah moga gaji kitorang nie tak kena tolak..Gile!!!!

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *