• GIVEAWAY

    Undi saya Dalam Azam Raya Bersama Watson

    Assalamualaikum Minta jasa baik korang untuk mengundi saya di “Azam Raya Bersama Watson.” Cuma perlu cari nama saya Siti Rohaida Bt Yusof dan klik undi.. First of all,saya ucapkan terima kasih ye… Bagaimana untuk mengundi :- pertama: Klik Link ni —->>>> Watson <<<<——– kedua : Cari Nama saya di sini —>> Lihat Dan Undi Azam <<—– korang jugak boleh join untuk Azam Raya Bersama Watson dengan klik link ini Watson Ganjarannya korang akan dapat Faizal Tahir akan memilih Azam terbaik daripada 10 Azam dengan undian tertinggi. Pemenang akan menyambut Hari Raya bersama Faizal Tahir dan Watsons di rumah pemenang sendiri! Kedua korang jugak akan mendapat…. Kongsikan Azam Raya anda dan bantulah…

  • Nagging

    Dunia Blog Kisah Si Dairy semakin Ceria

    Assalamualaikum Walaupun aku dah lama berblog,tapi sejak tahun 2013 nie baru aku serius dalam berblog. Sebenarnya aku mula berblog nie pada tahun 2011 lagi..Masa tu officemate lama tunjukkan blog anak saudaranya..Kemudian aku ngan officemate nie kononnya nak ikut juga berblogging..Tapi masa tu tak serius mana la..Start dari blog kisahkesahkehidupan.blogpsot.com.akuwanitamelayu.blogspot.com..dan last sekali kisahsidairy..Insyallah inilah yang terakhir..mungkin idea nak bertukar domain jer..Insyallah.. kalau dulu orang nak singgah blog nie pun payah..apatah lagi nak beri komen pada blog nie..Tapi dengan usaha yang berterusan,alhamdulillah..blog nie dah dikenali jugak lah oleh blogger-blogger diluar sana.. ada jugak yang masukkan blog nie dalam bloglist mereka..Syukur…Komen juga makin lama makin ramai dan yang penting ramai yang sudi menyinggah…

  • Nagging

    Persiapan raya lagi

    Assalamualaikum Biasalah dah nak dekat-dekat nak raya nie,persiapan dah mula dilakukan.. Shopping mana yang perlu..Tahun nie berbelanja ala kadar je..mana yang patut..Bukan apa,Nak guna duit untuk balik kampung lagi..Tol lagi…Semua tu dimasukkan dalam perbelanjaan hari raya jugak.. Begitu juga duit raya,kali nie en.husband da tukar siap-siap duit raya..Semalam dah start packing duit raya pulak..Walaupun tak banyak yang aku spend untuk duit raya,insyallah adik beradik,anak saudara,sepupu sepapat semua diambil kira.kesian la kalau budak-budak datang balik denan tangan kosong. Setahun sekali je nak bagi duit raya kot..Taklah nak berkira sangat..Itupun masih dalam budget perayaan kami..Dah bagi-bagi dengan en.Husband apa yang perlu aku beli dan dia sediakan..hehehe..Tapi untuk isteri dia wajib belikan..hehehehe… sampul…

  • Nagging

    kerana Terlalu ghairah Bershopping-akhirnya kecuaian Melanda

    Assalamualaikum Sedih tu memang sedih,tapi mungkin itu bukan rezeki aku dan En.husband bila barang yang di beli tercicir entah kemana. Perasaan ralat tu memang ada,tapi apa nak buat.Mungkin bukan rezeki kami, Ceritanya macam ni..Jumaat malam tu aku memang balik ke kampung sebab esoknya aku kena bawak adik2 shopping raya.Sabtu tu kami pun pergi ke UO Superstore sbb kat situ baju budak-budak murah la sikit..memang sibuk pun satu hari tu,cari baju anak-anak saudara dan jugak adik2 aku yang dua orang tu. last sekali beli baju en.husband 2 helai.Ingatkan lepas tu kami nak ke bazar kota tinggi pulak..Selepas membeli baju en.husband sempatlah terjah 2 buah kedai jam,en,husband yang nak beli jam.Selepas itu…

  • kad raya

    Kad Raya Dari Blogger

    Assalamualaikum Alhamdulillah..tercapai jugak apa yang diingini.Mengumpul kad raya dari blogger amat menyeronokkan. Pelbagai corak dan warna kad raya special  and limited edition dari mereka. Hari nie si receptionist bagitau kat aku,ada surat dari Sabah…Sabah??!!! siapakah itu..Rasa takde beli barang online ke ape ke dari sana… Rupa-rupanya blogger dari Sabah kirim kad raya kat aku..maksudnya nie blogger ke3 yang bagi kad raya kat aku..bestkan… nak tau siapa yang mengirimnya???? Dari blogger : www.qaleshyaumairah.com Dari blogger :www.kisahemasputih.com aku suka tang kad blogger uzu nie..cantik kad dia.. for both of you thanks for the cards..hopes tahun depan dapat lagi 🙂 aku dah letak kat tepi meja untuk aku jadikan kenang kenangan,,,

  • khasiat buah

    RAHSIA KHASIAT BUAH TEMBIKAI

    Assalamualaikum Ibnu Abbas berkata:”Makanlah tembikai kerana didalamnya ada kebaikan.Ianya makanan, minuman perangsang kepada pertumbuhan gigi,sebagai pewangi,pembersih pundi kencing, menmabhkan air tulang belakang, menghindarkan sejuk dan pembersihan kulit.”Satu hari telah dihadiahkan buah tembikai Taif kepada Rasulullah SAW .Nabi menciumnya dan bersabda:”Makanlah ini dengan gigi kamu, kerana ini adalah antara perkara yang halal di atas bumi.Jusnya adalah rahmat dari Allah dan kemanisannya dari syurga.”Rasulullah berada bersama beberapa sahabat pada suatu hari dan bersabda:”Allah merahmati orang yang memberi kita makan dengan buah tembikai ini”. Kemudian bangun Sayidina Ali k.w bangun mendapatkan beberapa buah tembikai tambahan.Rasulullah SAW dan sahabat terus memakannya.Baginda bersabda “Allah akan melimpahkan rahmat kepada orang yang memberi kita, yang memakannya sekarang…

  • ads

    Pelan Terbaru Prepaid Mobile Internet-DIGI

    Assalamualaikum Digi Telah memperkenalkan Pelan Terbaru Prepaid Mobile untuk kegunaan semua.Nikmati internet tanpa batasan dan bersosial dengan pelan terbaru DIGI Promosi sehinga 30 september 2013.jangan lepaskan peluang anda klik sini – Pelan Terbaru Prepaid Mobile                                 Daily RM1 (100MB) 1am – 7pm RM1 / day  100MB daily usage quota (1am – 7am only) + Unlimited Social Messaging** Daily RM3 (150MB) RM3 / day  Limited Time Promo!* 150MB daily usage quota + Unlimited Social Messaging** Weekly Social Messaging RM5 RM5 / week  Limited Time Promo!* Unlimited Social Messaging** Weekly RM7 (100MB) RM7 / week  Limited Time Promo!* 100MB weekly usage quota + Unlimited…

  • Bual Kosong,  iklan,  Malware jahat menyerang Blog

    Mengenalpasti Pautan Bermasalah Di blog

    Assalamualaikum Selepas menyinggah blog PCL tadi,rasa terpanggil untuk mencuba juga kaedah mengenalpasti pautan bermasalah yang ada di blog nie. Selepas membuat siasatan pada blog ini,alhamdulillah,ternyata blog ini bersih dari Malware jahat tu.. Rasanya dalam sebulan sekali patut kita check blog kita untuk kepastian,samada ada terjebak dengan Malware nie atau tidak..Kalau tak sia-sia blog kita diterjah oleh musuh durjana ini.. Cara untuk scan blog kita seperti yang di ajar oleh PCL ni..                    klik pic nie dan letakkan url blog korang ok.. so clean n clear dari Malware Antara Url yang discan Terima kasih pada PCL atas entry ini http://www.nazlee.com/2013/07/mengenalpasti-pautan-bermasalah-di-blog.html kalau korang kurang…

  • Sharing

    Pengajaran Dari Cerita Ini-Kisah Katak Dan Siput

    Assalamualaikum Kadang-kadang kita tergolong dalam golongan yang tidak bersyukur dengan apa yang kita perolehi dalam hidup.Kekadang kesenangan orang lain di iri hati kan.Dan kerana itu sikap tamak mula menguasai diri kita.Bersyukurlah dengan apa yang kita ada..masing masing ada kelebihan dan kekurangan pada diri kita sendiri..Cerita kat bawah nie kekadang berlaku pada aku jugak…Tak lari daripada kisah nie..Moga aku cepat sedar akan kealpaan ini.insyallah.. baca cerita ni dan cuba fahamkan apa yang nak disampaikan Kisah Katak Dan Siput Ada seekor siput selalu memandang sinis terhadap katak. Suatu hari, katak yang kehilangan kesabaran akhirnya berkata kepada siput: “Tuan siput, apakah saya telah melakukan kesalahan, sehingga Anda begitu membenci saya?” Siput menjawab: “Kalian…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE