Showing 24 Result(s)
INFO Sharing TIPS

Kelebihan Bekerja Ikhlas

Assalamualaikum Ingin berkongsi dengan korang setelah membaca satu artikel nie. Banyak manfaat yang dapat kita perolehi dengan bekerja yang ikhlas. Selain mendapat gaji dan meningkatkan produktiviti kerja, Kita juga akan disukai Allah, majikan dan teman sekerja.Tambahan, bekerja itu kan satu ibadah.Oleh itu bekerjalah kita dengan ikhlas. Kelebihan bekerja dengan ikhlas. 1.Mendapat Kekuatan, Kebijaksanaan dan Kesabaran Orang yang ikhlas akan mendapat bantuan dalam melaksanakan kerjanya. Apabila seorang hamba ikhlas, “talian hayatnya” …

RANDOM

Setelah Beberapa hari Cuti

Assalamualaikum Rase macam dah lama sangat tinggalkan blog nie..Bercuti dari hari sabtu hari tu hinggalah semalam.Cuti tanpa planning nie memang memenatkan.Apply cuti sepatutnya sehingga hari selasa je,Tapi disebabkan semalam tak larat nak kerja,terpaksalah sambung cuti satu hari. Actually planning bercuti hanya di Melaka.Hari Jumaat malam bertolak ke Melaka kerana keesokkannya hari sabtu ada majlis kenduri kahwin kawan En.husband di Seremban.Selepas pulang dari seremban,ingatkan nak singgah Wet World melaka,Jammed sana sini …

FAMILY VACATION

aktiviti kami di Gambang

Assalamualaikum Selamat pagi..akti iti kami sekeluarga hari ni.pukul 10 pagi kami dah bergerak ke Gambang Waterpark.Ingat hari nie xlah ramai orang.Rupa-rupanya selautan manusia sedang menunggu untuk membeli tiket.Ramainya bukan main lagi. Sementara menunggu abang ipzr membeli tiket, aku ambil peluzng untu menjelajahke kedai cenderamata disitu.Dapatlzh sehelai baju dzn jugK keychainuntuk kenang kenangan.. Oklah..rase lapar menerjah perut ni.mingzk untuk diisi.Makanan biasalah mahal. Published with Blogger-droid v2.0.10

RANDOM

Bertukar plan

Assalamualaikum Baru sehari kami di kota Melaka, hari nie kami bertukar plan ke Pahang.masa perjalanan antara Melaka taklah ambil masa yang lama.Cuma 2 jam sahaja.Kami buat keputusan di saat-saat akhir untuk ke Pahang, adlah bertujuan untu melawat abang en.husband di sana. Ingat besok destinasi berehat minda di Gambang.kalau tak ramai orang, balehlah pergi.Bukan apa, bila terlalu sesak dengan orangyang ramai, ofcourselah rasa tak selesa kan.. Klah..nanti sambung entry lagi..nak menyambung …