Showing 24 Result(s)
Review Drama

Download Sebenarnya Saya Isteri Dia

Assalamualaikum Tajuk kegilaan ramai sekarang nie Siapa yang menonton drama bersiri nie..Angkat ibu jari kaki…hehehe..Aku terperangkap tengok cerita nie masa episode yang ke berapa tak ingat.yang penting masa aku tengok tu abang Firash ada lagi..tu je aku ingat. Start dari hari tu lah,setiap jumaat pukul 9 malam aku da terpacak depan tv.Awal-awal kena bagitau kat mak mentua aku,yang aku nak tgk tv3..hehe.Sebabnya dia suka sangat tengok TV 1.Mak mentua aku …

ILMIAH

KEISTIMEWAAN ORANG BERSEDEKAH

Assalamualaikum Salam pagi jumaat semua.Alhamdulillah bertemu lagi kita di penghulu hari ini.Insyallah moga hari nie lebih baik dari semalam..Kot ler korang semalam lebih baik dari hari ni.Tu sebab semalam hari special untuk korang.hari nie dah tak payah nak special sangat.haha.At least hari yang dipenuhi dengan semyuman..bukan senyum terpaksa okeh!! nak share sikit tentang keistimewaan bersedekah.Bersedekah tu tak kira la dari segi ape pun,baik wang,barang-barangan.Yang penting,Seyuman itu pun satu sedekah tau.Tapi …

Sharing TIPS

Handphone klon Atau Original

Assalamualaikum Cerita nie bukanlah nak jatuhkan bisness sesiapa pun..Just nak bagitau pendapat aku yang tak seberapa nie Sekarang nie kalau korang tengok,banyak sangat handphone ataupun gadjet yang diklonkan.harga memang la jauh lebih murah dari yang original.kalau korang tak check betul-betul memang susahla..Takut kena tipu jerk. Kekadang ada peniaga tu, yang menjual barangan Klon dengan harga original..Tak ke Naya kat orang yang membeli tu. Aku,kalau setakat baju-baju atau aksesories tu,memang tak …

HEALTHY

Khasiat Buah-Buahan Dan Sayuran Mentah

Assalamualaikum Terbaca artikel nie..rasa patut dikongsi kot..hehe Mengkonsumsi jus sayur dan buah mentah (raw food) setiap hari terbukti banyak manfaatnya bagi kesihatan tubuh. Dengan pola makan tersebut, nutrisi yang lengkap dan segar boleh diperolehi dan membuat tubuh lebih sihat. Dilansir oleh laman NaturalNews, berikut ini antara lain manfaat yang boleh anda nikmati bila mengambil jus buah-buahan dan sayur mentah: > Menyembuhkan gangguan pencernaanSalah satu penyembuhan paling berkesan dari penyakit gangguan pencernaan …

Nagging

Apa Dah Jadi

Assalamualaikum Selamat pagi semua,Selamat berpuasa bagi yang berpuasa hari nie,Alhamdulillah da puasa yang ke2. Saja nak cerita pagi-pagi nie,nak blogwalking kenalah ada entry..hehehe..saja la tu nak mintak dibalas..sesambey tu,teringat semalam aku ada captured laptop kepunyaan En.husband yang sekarang nie dah tak diendahkan oleh aku dan En.husband.macam kaya sangat laptop 2-3..tapi tak digunakan.. Sebelum kahwin ,aku ngan En.Husband da memang ada laptop sendiri-sendiri.Bila dah berkahwin,duduk satu rumah,jadi laptop ada dua.Baguslah ada …

Nagging

Wajib Bayar Hutang Tu

Assalamualaikum Rasa lagi sebulan je nak masuk ramadhan..hutang puasa belum lagi dilangsaikan. Hari ni lah baru dapat langsaikan 2 weeks ok..En.husband da remind byk kali untuk ganti puasa. Tahun lepas memang paling banyak skip puasa.Yelah, dah beberapa bulan yang lalu, aku terlantar sakit.Kena pulak 2 minggu sebelum raya. Sedih pulak bila mengimbas kembali kenangan pahit dalam hidup aku.Dah rase xnk ingat kejadian lepas, tapi pengalaman dan kenangan pahit itulah yang …

Nagging

Teringin Sangat Nak Pergi ke sini

Assalamualaikum Kadang-kadang keteringinan kita nie melampaui batas dan kewangan. Sesaja gatal-gatal otak nie nak bermimpi pergi bercuti di tempat-tempat yang sungguh indah..wahh gitu Tapi angan-angan je..Tapiiiiii..mana tau korang boleh sponsor untuk aku kesana..Boleh ke…Ada ke yang nak sponsor.Sangat perasan aku nie… Jom…kita sama-sama berangan curi dari en.google Dah..cukup..cukup..pi wat keje…basuh muka dlu..nanti x hilang pulak mimpi tu..ehehe…

RANDOM

Selamat Hari Lahir

Assalamualaikum Sambut hari jadi yang simple.Cuma disambut oleh pakcik ngan makcik, nenek dan ibu.Ayahnya bekerja. Actually hari nie jadi anak saudara aku.aku belikan kek je.Dekat kedai kek tu tadi aku ingat nak beli kek biasa je.Tapi terpandang ada kek ice cream.not bad lah.Setengah kilo harga baru rm33..Murahkan, perisa coklat.Kalau baskin rabbinsrase lebih mahal dari tu..hehe.. Dalam keluarga abang aku, ada 3 orang yang sambut birthday pada bulan yang sama.so, aku …

RANDOM

Blog Lambat Loading

Assalamualaikum Dah 2 hari nie,aku rasa resah gelisah je bila tetiba aku baru perasan blog nie lambat loading.Nak kata widget yang berserabut,takdelah pulak..Nak-nak part sidebar aku nie,Lama aku bukak baru la menjelma satu persatu, Dah tukar template banyak kali tapi still sama jugak.kepala da pusing dah..Rasa macam dah malas nak tengok blog nie.Sakit hati bukan main lagi. Cer korang tengok,blog aku nie lambat ke loadingnya,ke kat tempat aku je lambat …