• Perlawan bola Piala FA

    Perlawanan Piala AKhir FA JDT vs KELANTAN

    Assalamualaikum Tentunya peminat-peminat Bolasepak Malaysia ternanti-nanti perlawanan akhir JDT vs KELANTAN malam nie kan.Ada penyokong-penyokong yang sudah membeli tiket sejurus selepas tiket dikeluarkan.Mereka sanggup berasak-asak untuk membeli tiket Bola..Mendapat sambutan yang hangat. Malam nie,semuanya akan terjawab.Siapakah yang bakal menjulang Piala FA musim ini.Xtaulah ada musim sebelum nie.Suka memandai-mandai..haha. Mybe ada yang sekarang nie sudahpun bertolak Ke Stadium Bukit Jalil.Maklumlah kelantan ke Kuala Lumpur tu bukannya dekat.Tak kurang juga Johor. Aku pun tak sabar nak melihat siarang langsung malam nie.nak tengok,siapalah juara malam nie. Disebabkan aku anak jati Johor,Of course lah aku sokong Johor.Harap Pasukan Johor dapat memberi komitmen yang terbaik untuk Negerinya. kalau Johor tak menang malam nie,takpelah.Rezeki masing-masing.Cuma harapan…

  • Sharing

    Lelaki Yang Di Gelar Suami

    Assalamualaikum Salam Jumaat untuk korang.nak share sikit tentang apa yang aku baca di facebook hari ini. nukilan ini sekadar satu perkongsian sahaja.Tiada unsur-unsur yang melibatkan mana-mana pihak.Takut juga disalah tafsir.. Lelaki yang Di gelar Suami yang terbaik adalah :- Seorang suami yang selalu memuliakan isterinya Seorang suami yang selalu menampakkan senyum di depan isterinya Seorang suami yang menjadi Qawwam(pemimpin dan pelindung) bagi keluarganya. Seorang Suami yang begitu tangguh dalam berjuang mencari nafkah yang halal untuk isteri dan anak-anaknya Seorang suami yang tak pernha lelah untuk bersikap lemah lembut. Seorang suami yang menjadi seorang nakhoda dalam keluarga untuk mengharungi samudera kehidupan agar selamat menuju pelabuhan hakiki iaitu syurga.Insyallah Dan ia selalu…

  • tentang seorang tua

    Kisah Seorang Pakcik Tua

    Assalamualaikum Sebenarnya dah lama bersarang dalam kepala otak aku nie untuk buat entry tentang pakcik tua tu. Setiap kali nampak dia memang hati aku nie sebak dan kadang kala beribu persoalan timbul di benak aku ni. Untuk menaip setiap perkataan untuk melambangkan pakcik nie juga,aku rasa seribu kesedihan singgah di naluri kewanitaan aku nie. Sebelum tu aku nak tanya kat korang,Apa perasaan korang apabila melihat seorang pakcik tua yang dalam linkungan 70-80 tahun berbasikal mendaki bukit,kemudian menolak basikal tuanya itu untuk melintas laluan jalan yang begitu sibuk? persoalan yang timbul dalam fikiran aku Pakcik nie duduk mana? Dia takde anak ke sampai kena kerja sejauh ni Pakcik nie kerja kat…

  • project 100 blogger

    Projek 100 bloggers -Bro Framestone

    Assalamualaikum Mencuba itu  tidak ada salahnya.Walaupun blog ini tidak mencapai trafik yang tinggi,tetapi ada sedikit kateria-kateria yang ada dalam list “Projek 100 bloggers” nie. Projek 100 bloggers ini dikendalikan oleh blogger Bro Framestone dalam mengumpulkan 100 blogger Malaysia yang mampu diketengahkan kepada beberapa syarikat yang sudi mengiklan di 100 blog yang terpilih. Kriteria yang di cari adalah :- 1.Mempuyai trafik sehari dalam 500 UV(sekurang-kurangnya) 2.Setiap blog post mendapat 5-10 komen dari pembaca ( sekurang-kurangnya) 3.Bukan blog copy paste,politik atau menyentuh isu-isu sensitif dan keterlaluan. 4.Tidak terikat dengan mana-mana syarikat pengiklanan. 5. Blog diupdate sekurang-kurangnya seminggu 4 kali. 6. Duduk di Malaysia dan Warganegara Malaysia. 7. Sanggup memberi komitmen kepada 100 bloggers…

  • Nagging

    Hujan Oh Hujan

    Assalamualaikum Sememangnya ramai rakyat Malysia yang memohon agar hujan turun semalam. Alhamdulillah,Doa-Doa mereka ini dimakbulkan..Allah Mendengar segala rintihan umatnya. Sedikit sebanyak mengurangkan jerebu yang sekarang ini melanda Negara kita. Segala musibah yang berlaku di negara kita ini,semuanya Ujian dari Allah s.w.t mengingatkan pada umatnya agar terus memohon dan berdoa kepadanya.Mungkin kekadang kita lupa untuk mengucap syukur atas segala kurniaan Nya. Purata di Facebook semalam menyatakan nikmat syukur apabila hujan menyimbah bumi Allah ini.. Segala kekalutan yang mereka alami ini berakhir dengan penuh kesyukuran. Mungkin dari jerebu,aku kena sakit kepala.maklum lah terpaksa meneruskan juga pekerjaan harian.So terpaksa menghadapi jerebu tu.Walaupun aku dah pakai mask,tetapi kesan itu tetap ada. Kepada mereka yang…

  • outing

    Sehari Bersantai Di Tanjung Balau Resort

    Niat nak balik kampung minggu ni terpaksa di batalkan disebabkan aku ada kelas hari Ahad.Tapi bila pepagi buta dapat mesej kelas tu dibatalkan rasa macam sedih gila.Sedih bukan sebab kelas dibatalkan,sedih kalau tau xde kelas,hari sabtu tu aku dah balik dah.Boleh la bermalam satu hari kat rumah Mak.. Tapi nasib baik En.husband cekap membaca fikiran aku nie,Terus Dia cakap “Kelas cancel eh” Jom Balik air tawar”..hehehe..apa lagi..dah bagi greenlight..Call mak,pastikan dia ada kat rumah..kot-kot lah dia berjalan,Sia-sia aku balik.. Lepas makan tengahari dirumah,dok sedang berbual,timbul idea nak pergi mandi-manda kat kolam renang di Tanjung balau..Kalau dari rumah aku xsampai setengah jam pun..Dekat sangat.lagipun mak dah biasa bawak cucu-cucu dia ke sana..…

  • blog matters

    Blog Under Service

    Assalamualaikum Wah…Tenang rasanya bila dapat tengok dan menaip entry hari nie.Setelah beberapa hari Blog nie Under Service..Perbetulkan apa yang patut. Kalau dlu suram je kan…sekarang dah nampak keceriaan blog.Cer korang komen sikit. Pastu tepuk tangan tanda terima kasih kat Deno.Budak kecik tu lah yang telah mencantikkan blog aku yang dulunya suram je..Sekarang dah ada warna warni…comel kan… Thanks kat Deno yang sudi melayan karenah akak ni yang super cerewet.ngada nak cantik bagai…Tapi Traffik tak tinggi mana pun.. Mungkin ada kawan-kawan yang tuari nak blogwalking kat blog yang super x famous nie,xboleh nak masukkan..Sebab Deno dah privatekan blog nie untuk orang2 VVIP sahaja..hahaha…Untuk tugas menservice la kononnya… Dan sekarang Hasilnya…Alhamdulillah… Perbezaan…

  • Ilmiah,  renungan bersama

    21 Petua Eratkan kasih Sayang Suami Isteri

    Assalamualaikum Hari nie rasa nak share denga korang yang membaca blog nie.Pada yang dah kahwin dan juga akan berkahwin.hehe.. Aku terbaca di dalam facebook.So nak share jugak dengan korang.Antara petua untuk eratkan kasih sayang Suami isteri. 1)Cium tangan suami dan dahi siteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing masing. 2)Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah,tmabah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman. 3)Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan. 4)Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti “I Love you” sepenuh hati sebelum keluar ke mana-mana ,menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur. 5)Sentiasa…

  • Review Drama

    Download Sebenarnya Saya Isteri Dia

    Assalamualaikum Tajuk kegilaan ramai sekarang nie Siapa yang menonton drama bersiri nie..Angkat ibu jari kaki…hehehe..Aku terperangkap tengok cerita nie masa episode yang ke berapa tak ingat.yang penting masa aku tengok tu abang Firash ada lagi..tu je aku ingat. Start dari hari tu lah,setiap jumaat pukul 9 malam aku da terpacak depan tv.Awal-awal kena bagitau kat mak mentua aku,yang aku nak tgk tv3..hehe.Sebabnya dia suka sangat tengok TV 1.Mak mentua aku nie memang xboleh lari dari tv satu.So kena mintak izin dengan dia dlu nak tgk tv3..Padahal ada satu lagi tv kat rumah tu,cuma xde arial jerk..So xboleh nak tgk.. Apa yang aku suka tengok cerita nie,adalah bintang utamanya iaitu Tizz…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE