• Uncategorized

    masa untuk blog bercuti

    Assalamualaikum Hari ni last bekerja.memandangkan esok cuti, aku sambung lagi cuti hari isnin dan selasa.Balik melaka.sekarang nie dah ondway untuk balik kampung.Doakan perjalan kami ke Melaka selamat ye.. Blogger blogger melaka yang berdekatan aku di merlimau tu, roger2 la..mana tau boleh dating..hehe… Lokasi tempat, berdekatan denan politeknik merlimau dan serkam pantai.. We chat ye…: siti_rohaida81 Bye..ingatkan syallah..ada masa nti aku update blog.. Published with Blogger-droid v2.0.10

  • pengajaran untuk kita bersama

    KISAH PENGAJARAN DARI SEBIJI TEMBIKAI

    Assalamualaikum Tertarik baca cerita nie.mungkin ada pengajaran untuk kita bersama Ada cerita yang tersirat di sebalik tembikai ini Pada suatu hari, seorang ahli sufi yang masyhur bernama Syaqiq Al-Balkhir telah membeli sebiji tembikai. Kemudian dia membawa tembikai itu pulang dan diberikan kepada isterinya. Apabila isterinya membelah tembikai itu untuk dimakan, ternyata buah tembikai itu tidak elok, maka marah-marahlah isteri Syaqiq dengan keadaan tersebut. Maka bertanyalah Syaqiq kepada isterinya : “Kepada siapa engkau tujukan marahmu itu, adakah kepada penjual, pembeli, penanam atau Pencipta buah tembikai itu ?.” Terdiam isterinya mendengar pertanyaan tersebut. Kemudian Syaqiq teruskan lagi kata-katanya : “Ada pun si penjual, sudah tentu mahu jualannya terdiri daripada barangan yang terbaik. Adapun si pembeli…

  • Uncategorized

    Entry Khas untuk Ayah-Selamat Hari Jadi Ayah

    Assalamualaikum Entry hari nie aku tujukan khas untuk ayahku.. Selamat hari jadi ayah..menyambut ulangtahun hari lahir yang ke 64 tahun..Dah semakin tua ayah.. Walaupun dia hanya ayah tiri aku,tapi aku menyayangi beliau seperti ayah ku sendiri..Dia menjadi ayahku sejak aku berumur 8 tahun.. Sudah tua ayah,Tapi masih membanting tulang 4 keratnya untuk memelihara anaknya yang kini masih belajar.Aku ada 5 orang adik tiri.Semuanya ku anggap seperti adik ku sendiri kerana lahir dari kandungan ibuku jugak..mungkin ada yang kata mereka bukan istilah tiri.. 4 orang adik2 aku yang masih belajar,2 orang dahpun ke universiti,seorang tahun akhir di UITM Terengganu dan seorang lagi di UTP Perak.masih lagi menyambung degree di sana..Masih memerlukan…

  • penghargaan

    Hadiah Dari PCL Dah Sampai

    Assalamualaikum Selamat Tengahari kat korang semua.. Alhamdulillah.Dah terima hadiah dari PCL.Teruja sangat nak bukak…hehe..Kalau korang nak tau hadiah nie untuk apa..Sila Klik Sini .. Thanks untuk PCL coz bagi hadiah nie.Hadiah sehelai Tshirt,sebatang pen dan surat penghargaan dari beliau..amat bermakna…ceewahhh…Moga Pageviews PCL akan meningkat… Sehelai Tshirt,Sebatang Pen  Jom Ke Blog PCL…www.nazlee.com

  • stok simpanan sebulana

    Stok makanan sebulan

    Assalamualaikum Selamat pagi.selamat bekrja..selamat bermonday blues pada korang yang kerja hari nie.Termasuklah aku… Semalam dan semalmnya aku dok shopping makanan untuk aku simpan dalam office..Benda ni memang wajib aku buat tiap tiap bulan.SebBab tempat Ku ni xde kantin, so, terpaksalh aku beli stock.Lagi satu aku x suka beli dengan apek yang bawak lori tu..selekeh l?.hehehe.. Oklah..nak sambung keje.. Published with Blogger-droid v2.0.10

  • undangan perkahwinan

    undangan perkahwinan di minggu cuti sekolah

    Assalamualaikum Hari nie sebenarnya menerima 3-4 kenduri kahwin.Tapi tak dapat memenuhi semua undangan tu kerana tempat yang terlalu jauh..jauh la jugak walapun masih dalam kawasan johor. Terpaksa memilih undangan perkahwinan officemate la dulu..rugi xdtg..yelah kawan satu office ka.Of course la nk tengok dia bersanding.Dalam pukul 1.15 keluar dari rumah..Keluar rumah pun dah lambat sebab hujan. Tunggu “the rest of mentrade people”..sangat lambat.nasib baik ade jumpa sorang.. Bila tengok orang kahwin, memang seronok.rase macam nak duduk atas pelamin lagi..hehe. Perkahwinan antara yurliani da Danial yang ala-ala giyowmi tu..sweet sangat..nak bergambar pun terpaksa buat giyowmi gak..haha..sweet kan.. Sila abaikan pic yang gila2 tu.. See you ols soon.. Bye.. Published with Blogger-droid v2.0.10

  • Uncategorized

    shopping di UO

    Assalamualaikum, Lepas balik keeja tadi, kakak ipar ajak pergi beli barang dapur di UO.Actually, UO ade sale dalam minggu nie.So, balik kerja terus ke pusat bandar..Ada apankat pusat bandar tu.Kat pusat bandar pasir gudang tulah terletaknya UO. Sampai di UO, punyalah ramai orang.pastu ada event ape entahlah..yang penting ada dekat 3 hingga 4 ratus kereta alza disekitar tu..mybe club2 alza kot.sebabnya pelbagai plat number yang aku nampak. Masuk UO, punyalah ramai orang pi belanja kat situ.selalunya mereka akan buat sale ikut hari dengan sale barangan terpilih jerk..so, korang kenalah ambil pamplet yang disediakan disitu.Jadi korang tahu item apa yang tengah sale hari tu..Siapa yang rajin belanja kat UO nie mesti…

  • INFO,  nuffnang

    Cara Mendapatkan CPUV dari Nuffnang

    Assalamualaikum Selamat pagi sabtu..Kali nie aku nak mengajar korang cara untuk mendapatkan CPUV dari Nuffnang.. Haha..kelaskan tajuk tu..pandailah sangat aku nie nak mengajar orang tentang Nuffnang nie. takat dekat akaun Nuffnang adelah dalam 20 hengget..Berani ekau nak mengajar mereka-mereka yang dah otai..dush sekali kat muka.. Sebenarnya aku teringin jugak nak Cashout beratus,beribu riban dari Nuffnang ni,Tapi tanpa usaha dan kerja keras takkan ler Nuffnang tu nak bagi duit bertimbun-timbun kat aku..kalau la tiap-tiap bulan Nuffnang bagi aku duit..sure aku berhenti kerja..Dok rumah goyang kaki,gerak-gerak jari jer kat keyboard nie..Tiap-tiap bulan duit masyuk.. Tu cuma angan-angan okeh..Ade ke kerja yang hanya dengan komputer hari-hari boleh buat duit.. Tuari ada seseorang yang…

  • di pagi hari sabtu

    Kerja OH Kerja-Sabtu Day

    Assalamualaikum Selamat pagi sabtu semua..Alhamdulillah..jumpa sabtu.Hujan renyai di pagi hari nie,membuatkan aku malas untuk pergi kerja..Dahlah semalam tak amik wesak day,Hari nie pun kena kerja jugak.Company aku nie meang tak amik cuti wesak..Terpaksa lah bekerja kerana rezeki aku kat sini..Alhamdulillah.. Tentu korang tengah bermalas-malasan di rumah kan..Sedangkan aku da sampai ke tempat kerja.. Nasib baiklah sabtu kerja halfday.Taklah terasa sangat…Hari nie dan Esok memenuhi aktiviti  pergi kerja kahwin..Maklumlah,cuti sekolah nie,Ramai yang ambil kesempatan untuk buat kerja kahwin.. oklah korang,kena sambung kerja skit…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE