• Uncategorized

    Felt Craft : Inilah hasilnya

    Assalamualaikum Tuari da ade bgtau kat korang tentang hobi baru aku tu kan?Actually bukan hobi… saje je nak test bakat terpendam..mane ler tau boleh korek sendiri ape yg bakat terpendam dalam wanita yang bernama SITI ROHAIDA YUSOF nie.. ehehehe… TADAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! cantik x….hehe…orang xde seni…tapi jadikla jugak…cuma jahitan aku tu kurang kemas.. EN.Husband kate banyak perlu dibaiki..yezzaaaa…bg support seyyy… nie utk En.Husband… Of course untuk aku nie untuk nephews banyak lagi la yang aku buat…banyak hairclips.. model-model da sentiasa menanti..berebut2 nakkan benda nie Budak kecik mane tau..tengok je cantik..orang tua tengok..masyallah..teruk nyer seni.. ingat tu.. perlu diperbaiki… bye

  • Uncategorized

    Beralih pada Keras Tangan

    Assalamualaikum Rasa macam da  lama x menaip ape2 entry pun dalam 2-3 hari nie.. Macam sibuk jerk..Tapi tetap menerjah masuk ke blog2 kesayangan aku .. Ade lebih dari supulh orang yang memang rajin untuk aku terjah dan komen bile aku start masuk keje… Nampak sngat x buat keje kan?…biaselah tuh… korang bukak la hotfm sekarang nie..mesti korang akan dengar diorang cite pasal keje.. Bukan la bz sgt pun 2-3 hari nie,Cume sekarang nie sibuk dengan hobi baru jerk.hari -hari aku dok usha blog-blog felt craft..Macam berminat pulak dengan hobi baru nie.. Demi untuk melembutkan tangan aku nie yang memang keras macam kayu,aku cuba dan terus mencuba untuk melembutkan tangan supaya…

  • Dairy Saya

    Astro Punye Cerita

    Assalamualaikum Sape rumah yang xde astro..Tepuk Tangan… Tapi korang suke ke kalau xde astro.Sebab ape korang masuk astro kat rumah ek.. Alasan aku cuma satu jerk..Supaya tengok tu,siaran die terang…xpayah nak usik-usik antena.. Tapi bile tengok siaran2 kat astro tu..dah berpuluh-puluh kali dok ulang benda yang sama dlam satu hari..tu yang bosan..hadoiiii… Tambah siaran pun same jugak..kononyer la  cerita tu ade kat mustika hd..lame-lame cerita tetap jugak akan disiarkan kat siaran yg biasa macam 104.. punye banyak dapat duit dari pelanggan..itu jugak yang nak di ulangnye.. Kalau cerita,kebanyakkan nyer nak jual cite-cite lawak yang ntah pape jerk..Makin lame bil makin banyak..naik makin la naik.. Maybe sebab xde persaingan..so orang tak…

  • INFO

    PERIHAL KAMI

    Assalamualaikum Selesai sudah Cerita KAMI.. Filem pertama dan Terakhir Allahyarham Sudirman Hj Arshad Filem: KAMI Watak: Tookoo (remaja berusia 17 tahun). Mula ditayangkan: 27hb Mei 1982 Dikeluarkan oleh: Indra Film Productions and Distribution Sdn. Bhd Arahan: Patrick Yeoh (filem pertama arahannya) Lagu tema : Pelangi Petang  Sinopsis: Tookoo hanya belajar sampai darjah 6 dan hobinya suka menyanyi. Ibunya sudah meninggal dunia, dia tinggal bersama ibu tiri dan bapanya. Disebabkan tidak serasi dengan ibu tirinya, dia berhijrah ke Kuala Lumpur. Di sana, Tookoo bertemu dengan Din, seorang kanak-kanak terbiar. Din tinggal bersama makciknya yang selalu menderanya. Oleh sebab itu Din pun melarikan diri dan ingin mencari ibu kandungnya. Suatu hari semasa hujan,…

  • Nagging

    Bersantai Di hujung minggu

    Assalamualaikum Selalunyer hujung minggu nie kalau tak kat rumah mak ,mesti kat rumah sendiri.. Selalunye 2 minggu skali aku akan balik rumah family aku di kota tinggi..korang tau ke kota tinggi kat mane? cer Google..hehe…kota tinggi johor tau..Sekarang nie kalau nak balik kota tinggi ,aku xpayah amik mase yang lame,Cuma 45 minit je dari pasir gudang.Kalau dulu xde highway pasir gudang desaru nie ,makan berjam jugak la..jammed lagi..sekarang nie masuk highway jer..bayar je la tol tu..Tol dari pasir gudang ke kota tinggi rm5.95 shj. oklah tu dari nak meredah jalan yang berjam-jam tu.. Disebabkan aku duduk dengan mertua,jadi xpayah la nak memilih nak balik rumah mane satu.. Cuma dalam setahun…

  • Nagging

    Sape Pembeli Online

    Assalamualaikum Sekarang nie semua nak online..beli barangan rumah pun da boleh online.. Dunia di hujung jari la katakan.. Kebiasaan aku untuk beli barang secara online nie memang ler x boleh nak di sekat.. Da terbiase sangat..Ape nak jadi da…. Tapi setakat nie alhamdulillah belum lagi la kene tipu..Itu perlu aku berhati-hati.. Bila aku da order barang and owner kata akan pos hari nie,aku da siap2 mintak tracking no.. Esok aku akan check kt pos trace kat mane brg tu dan no tracking tu betul. Selalunya bile diorang bg no tracking lambat..sehari slpas bayaran aku akan tanye pada penjual tu samada da pos atau belum..tu benda yang wajib aku buat..of course…

  • luahan hati

    Aku Sebak Kerana..

    Assalamualaikum kenapa aku mesti sebak bila dapat berita gembira..Berita adik aku da pregnant lagi..Anak ke-3 insyallah.. Sebak sebab da 2 tahun kawen tapi Allah belum lagi mengizinkan aku untuk pregnant.. Sedih hati bila orang yang  baru kahwin da dapat berita gembira..Tapi aku yang da lame kawen nie,belum lagi ade berita mcm tu..Kadang-kadang rasa x adil..Tapi aku tau mungkin Allah da merencanakan semua yang terjadi pada diri aku nie. Mungkin orang akan cakap..ala..baru 2 tahun kawen..Tapi perasaan seorang isteri mungkin korang memahaminya… Aku hanya menunpang kasih dari anak-anak saudara.Kadang-kadang hanya meminjam mereka dari ibubapa mereka.. Anak Angkat..???? aku takut tak termampu nak menjaga sebab…. hanya aku yang tau.. Moga Allah memberikan…

  • Semasa,  Sharing

    Entry Hot-Fizz Fairuz Bertunang Dengan Isteri Orang

    Assalamualaikum Entry Hot yang aku baca pagi tadi nie memang ler nak dikatakan hot..Kebanyakkan entry blogger hari nie penuh dengan isi tentang Fizz Fairuz yang tertipu dengan bertunangan dengan isteri orang??? memang ler hot kan.. Ape pun yang terjadi antara Fizz Fairuz dan Almy Nadia perlu lebih kesabaran dan senantiasa berdoa supaya diberikan petunjuk atas apa yang berlaku..Allah ingin menguji kecekalan hati Umatnya.. Dipetik dari Oh Bulan korang boleh jenguk kat sni jugak:- Oh Bulan Rotikaya

  • INFO,  Tutorial Link

    Blog Si Dairy Dah Ade Page Rank

    Assalamualaikum Bila tengok blog nie,ade aje penambahan yang aku buat..Tu pun atas dasar pembaharuan..Kononnye.. Mane la tau daripada berblogging nie dapat side income..Boleh beli banglo…haha.. Selalunye pepagi bute aku masuk keje, sebelum jam tepat pukul 8 pagi,Aku da blogwalking.. Of coursee aku bw blogger2 yang ade dlam bloglist aku nie..Kalau boleh aku nak letak semua blog dalam bloglist aku..tapi aku nie bukan ler pandai sgt..Tujuannye mudah..Senang aku nak bw kat entry2 fresh diorang tu..Saling kunjung mengunjungi ler katakan Then,pepagi tadi aku da melawat blog kak Mialiana..bagi aku satu idea untuk letakkan page rank tu kat blog aku nie..Padahal page rank ku bru ler 1..bukan 5-6..Tu da kire rate paling tinggi…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE