• Nagging

    Setelah Sekian lama

    Assalamualaikum Da berminggu xbuat entry nie..nak blogwalking pun xboleh..takat nak komen pkai phone tu boleh la.. Sebabnya sekarang ni tengah bercuti kat kampung.. Selepas amik keputusan untuk bukak simen kat kai nie dan cuba perawatan kampung,Memang sahlah xde lepas nie pergi hospital untuk jumpa dokter..Sebabnya mestilah kene marah dengan dokter kalau die dapat tahu yang simen da bukak kan..So sekarang nie bergantung pada supplement dan jugak rawatan kampung. Kat kampung nie xdela broadband or streamyx nak disambungkan..Bagusnya kalau phone nie boleh buat entry..memang tiap2 hari la ade entry2 baru.. So Kisah Si Dairy still wujud lagi walaupun hanya sekali-sekala..tu pun Kalau En.Husband blik.Boleh la guna broadband.. k.. bye..

  • Produk

    Review Produk -Miracle Mask

    Assalamualaikum Jom review product nie.. Produk penjagaan kulit wajah dan dalaman dari 100% ramuan semulajadi tanpa sebarang bahan kimia yang berkesan merawat pelbagai jenis masalah kulit dan kesihatan  Produk FCUMIRACLE diperkenalkan sejak suku abad yg lalu,bermula dengan MIRACLE MASK sehingga kini ia menjadi pilihan ramai kerana telah terbukti keberkesanannya dlm membantu merawat pelbagai masalah kulit muka dan juga dalaman.Produk ini am at sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja tidak kira usia kerana ia bebas daripada sebarang bahan kimia dan berasaskan 100% ramuan semulajadi dari 99 kepulauan la ngkawi.Produk semulajadi ini memberi kesan yg memuaskan apabila kita sabar,yakin dan istiqamah menggunakannya.Semoga keberkesanan produk kami membuatkan anda hidup penuh dgn keyakinan dan keceriaan.Kecantikan…

  • Dairy Saya

    Aku Terima Nikahnya

    Assalamualaikum Bila da xde keje dan xkemana-mana hari nie.Saje2 nak dowload movie.. Oklah dari xbuat aktiviti ape2..lepas da Download, masae untuk tonton movie tu.. Sorang 2 je tengok movie nie sebab orang kata cite nie sedih.. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… Memang sedih pun..Walaupun cerita nie ringkas,tapi mendalami jiwa perempuan ols..Ape taknye..Mula-mula tengok senyum,sengih sensorang.Jiwang sensorang.Berangan sensorang..haha Part lepas Johan Xcident…Ha!!! amik kau…cover la konon xnak nangis tengok cite nie..Last2 bercucuran air mata nie x beghenti kuar..Baru nie la nak cari kain tuala..Cover xnak soksek soksek dek kerana mak mentua ada tengok tv kat sebelah nie..Xboleh nak menyuruk dah.. Xterbayang rasenye kalau ada kat tempat arlisa tu..Mintak Di jauhkan la kan. Apa pun,cerita nie…

  • Hari-Hari

    Happy Deepavali

    Assalamualaikum Jom pi beraya…Dulu masa keje dkt company lame,ramai la jugak kawan-kawan yang beragama hindu. Masa tu la kitorang nie berkonvoi pergi kerumah kwn2 yg beragama hindu tu…Makanan ape mereka sllu hidangkan pada hari Deepavali nie..Kebanyakkan diorang sediakan Tosaii,Capatti,dan kuih muih spt Maruku,serta kuih2 org melayu pun ade tau..Al-Maklumla kan kite nie 1 Malaysia.. Dikesempatan nie nak ucapkan Happy Deepavali kepada kawan2 yang menyambutnya hari nie..Amboiii Meriah sungguh jiran depan rumah nie menyambut Deepavali…Lagi satu suta tgk diroang buat kolam tu.. Bukan kolam air ikan tau..Hiasan Kolam ini merupakan lambang penyembahan dewa Lakshimi,Dewa kekayaan yang dipercayai hanya akan mengunjungi rumah mereka yang mempunyai hiasan Kolam di pintu masuk rumah mereka.

  • Nagging

    Aku-masih-bernafas-part-iv

    Selamat pagi semua..nak mencoretkan lagi cite tentang kaki aku yang masih lagi macam tu..huhu telengkan la kepala korang ye..nie 1st time mase aku kene tu..haha.. Tapi dalam pada itu,ade juga kengkawan yang sudi datang melawat// thanks kak cha.. Yang lain-lain  tu xsempat nak snap pic.. Dan masa pagi raye yangmenyedihkan aku,xdpt nak bersama dengan EN.Suami untuk beraya. Da la time tu turn rumah aku, xdpt pulak nak beraya..Kesian En.Suami,raye nie xpergi  mane-mane pun.Die just teman aku kat rumah jerk..Mase persediaan raye tu,aku memang da xde semangat untuk membeli baju raye..Ade satu baju raye yang da memang aku siapkan sebelum pose..tu pun sebab nak matching ngan En.Suami..Ade lagi tersangkut dalam almari…

  • History

    aku-masih-bernafas-part-iii

    Bila sakit nie,Mase nie la kita terlalu dekat dengan Allah,Selalu menyebut kalimah2 Allah lebih dari biasa. Masa tu nak solat pun xboleh..Hanya dpat berdoa moga kaki nie pulih seperti biasa.. Masa tu ramai juga yang melawat dan memberi sokongan moral pada aku supaya tabah menghadapi dugaan Allah nie..Aku redha Ya Allah..Walaupun hati sedih bila teringatkan raya xlama lagi..Aku kuatkan semangat jugak la.. X ingat bila tarikh appointment pertama dgn doc..malas da nak tgok kad tu.. Nak ringkas kan cerita, doc kate tulang aku mase tu senget,dan tidak dalam keadaan yang betul,maknenyer simen kene bukak dan doc akan tarik balik tulang tu ,untuk betulkan kedudukan tulang tu. Rasa takut tu Allah…

  • Sharing

    Kisah Si Dairy Berwajah Baru

    Wahhh!! seronok rase bila tengok blog nie…Baru la rase x semak…cantik x…. Tengokla sape yang buat..tenkiu bebanyak kat Cik Rose kerana sudi mengedit blog Cik Siti nie sampai jadi cantik…Da lame mengidam nak macam nie..Akhirnya dengan pertolongan Cik Rose kite nie,dapat la hasil yang cantik…xla semak macam dlu… Bukannya ape..Rase nye macam terlalu banyak gadget yang Cik Siti guna dalam blog nie.. So sekarang rase lapang…lapang mata,lapang otak.. klu korang rase nak tengok sape yang berbesar hati mengedit blog nie.. Jom……Jommm……Terjah ke blog beliau tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… CIK ROSE CUTE Tenkiu…. bye…

  • Hari-Hari

    Dashboard lama vs Dashboard baru

          Setelah sekian lama meninggalkan blog nie,terima lah perubahan pada blog,nuffnang.. hadoiii…sedikit sebanyak menjejaskan mood untuk berblogging.. kan bagus klu guna dashboard lame..lagi snang faham dari sekarang nie.. Ape pun tetap berusaha untuk menguasai cara dashboard baru nie..

  • Nagging

    Aku Masih Bernafas – Part II

        Part II Da nasib aku kene pada pertengahan puasa tahun nie,Bile da sampai kat hospital je da pukul 5 lebih kurang. Masa aku nak dibawa keluar kereta oleh petugas hospital tu,sengsara yang amat sangat.biasalah bila petugas hospital buat keje.memang xde kesian punye la..Masa tu hanya Allah je yang tahu betapa sakitnya aku nak menanggung segala kesakitan tu.Masa tu la aku rase aku paling dekat dengan Nya..Sentiasa menyebut nama Nya. Tunggu giliran untuk diperiksa selanjutnya,selepas di xray,satu lagi kesakitan yang amat sangat bila time nak menyimen kaki tu.Baru la aku tahu macam mane perasaan orang yang patah tulang tu mengharungi saat getir masa sakit nie. En,suami sentiasa ada disisi…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE