KSD

Mengimbau Kembali Kenangan Berpuasa

   
Alhamdulillah…Esok kita da mula berpuasa..Seronok rase bila jumpe lagi ramadhan..
Memang seronok puasa nie.Sebabnya masa nie la kite baru berjumpe dengan bazar ramadhan,yang menjual pelbagai juadah yang rasenyer semua nak beli.Mesti korang pun ade kenangan yang korang rase nak gelak bile korang ingat2 balik sekarang nieDulu time bukak pose jerk berebut dengan adik2 yang lain sebab nak cawan yang paling besar..x sabar nak teguk satu cawan besar..Get ready awal2 duduk depan meja makan sambil kire2 makanan apa yang nak diambil.Sesambey tu da ready cawan yang paling besar kat tepi.Pinggan pun da penuh dengan makanan.Heh!!!mase tu la mak ngan ayah dok geleng kepala. Selalu gak ponteng puasa..Nak2 time sekolah dulu..Bile balik sekolah buat muka penat macam hape dah..Mesti mak tengok kesian n suruh kite berbuke..yahooo!!!!! Kalau mak xkasi berbuke,mule la asyik dok ulang alik  ke bilik air..Buat ape kat bilik air tu?? Haha..Air dalam kolah tu..tu pun jadik ler…janji kenyang..Kembung perut minum air jerk..
Cukupla bebelan tu..korang mcm mane pulak kenangan berpuasa..Jom share
Last but not least..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *