• KSD

    Nape Jadi Macam Nie!!!!

                               Hasrat hati nak berblogwalking pepagi nie da terbantut la pulak..Ni semua gara-gara nie Klik untuk tumbesaran Awat jadi lagu nie!!! da banyak kali bukak tutup..still same jugak..Nampak sangat xkasi nak mengular  kejap..hahaha.. Harap-harap lepas nie ok ler…xde ler blank macam nie.. Memang  x best….

  • KSD

    Renungan Kita Bersama

                                  Adalah seorang hamba Allah ni, dia pergilah bersiar-siar di tepi hutan. Sedang dia menghirup udara rimba yg segar tu, tetiba dia terdengar satu bunyi.. jeng!jeng!jeng! .. bunyi…. aauuummmmm!! ! Bunyi harimau yg kelaparan dan hanya menunggu mangsanya saja.Jadi, si hamba Allah ni pun lari untuk menyelamatkan diri. Harimau tu kejar hamba Allah ni. Sebab dia dah lapar sangat ni. Harimau tu pun kejar, kejar, kejar dan kejar. Hamba Allah ni punyalah takut, berlari lintang pukang. Sempat juga dia berdoa agar dia diselamatkan daripada dibaham dek harimau tadi.Dengan kuasa Allah diperlihatkan sebuah perigi di depan mata…

  • Sharing

    METROJAYA – MEGA RAYA SALE 2012

                             Da ramadhan ke 4…So ade da buat persiapan untuk raye ker..Bagi ct persiapan kuih raye tu belum la lagi..Tapi persiapan untuk baju raye tu adalah.Bukan ape,nak beli awal2 sebab xnak rushing.Takut nanti da xde budget..hahaha..Nak simpan budget untuk duit raye lagi…hahaha So ape kata kite sekarang cari megasale untuk cari baju raye.. Danga City Mall Tapi sesiapa yang suka nak shopping kat metrojaya dan bagi sesiapa yang duduk jb boleh ler ramai-ramai ke Stadium Perbandaran Pasir Gudang. Sebab Metrojaya ada buat 70% sale tau…Wah!!! rugi klu xpergi.. Bermula dari 27 July sehingga 5 Ogos shj.. **Ada niat jahat untuk…

  • KSD

    Si Penjual Online Yang Penipu..

        5 WEEKS AGO OK!!!!!!Officemate ct nie ade berkenan kat satu baju yang harge die 100++ tu..Mahal jugak kan????? Si penjual kate,tunggu dalam mase 3-4 hari  untuk pengeposan.Setelah menunggu 3-4 hari tu baju still xsampai2..Memang sakit hati kan????So die pun text la penjual tu..Then penjual tu kate suruh sabar skit without any reason ok!!!Masuk 2 Weeks dah!!!..Baju xsampai2…sakit hati kan???duit da bayar tau untuk 2 pasang baju.Banyak Tuh!!! Text lagi kat inbox fb penjual tu..Partnership die pulak cakap yang die xtau ape2..Penjual tu pi Outstation.(agaknya la) Then Partner die tu kononnyer nak cek dlu kat buku customer la kononnyer..sruh bagi mase lgi…Masih boleh bersabar lagi..Then bile da masuk 4 weeks ago….kalau…

  • KSD

    Yahoooo!!!!

    Yahoo!!!!!!!! Walaupun belum keluar pengumuman puasa,ct memang da semangat sangat nie nak berbuka pose kat rumah mak…Yessss…Sebabnya mestilah 1st  berbuke kat rumah mak tahun nie.. Wah!!!seronok tak terkata,Da plan ngan adik beradik suruh balik..Cume budak 2 orang tu jerk xdpt blik..sbb nye sorang belajar kat UTP perak,sorang lagi Belajar kat UITM Terengganu..Masing2 xoleh nak balik sebab xde cuti..kesian korang kan..Mesti Happening tau x..Padan Muke dengan 2 orang budak poyo tuh..Musuh dalam keluarga. sebab diorang panggil ct “gemuk’ Jahat kamu.. Esok terpakse la keje lagi .nak cuti sayang pulak sebab esok keje halfday jerk.Tamo la,Nak simpan cuti untuk raye pulak..(en.Husband raye taun nie my turn ok,Mintak2 la die bace entry nie…

  • KSD

    Mengimbau Kembali Kenangan Berpuasa

        Alhamdulillah…Esok kita da mula berpuasa..Seronok rase bila jumpe lagi ramadhan.. Memang seronok puasa nie.Sebabnya masa nie la kite baru berjumpe dengan bazar ramadhan,yang menjual pelbagai juadah yang rasenyer semua nak beli.Mesti korang pun ade kenangan yang korang rase nak gelak bile korang ingat2 balik sekarang nieDulu time bukak pose jerk berebut dengan adik2 yang lain sebab nak cawan yang paling besar..x sabar nak teguk satu cawan besar..Get ready awal2 duduk depan meja makan sambil kire2 makanan apa yang nak diambil.Sesambey tu da ready cawan yang paling besar kat tepi.Pinggan pun da penuh dengan makanan.Heh!!!mase tu la mak ngan ayah dok geleng kepala. Selalu gak ponteng puasa..Nak2 time sekolah dulu..Bile…

  • KSD

    Xboleh Tahan

                  Klik pic nie untuk Tumbesaran Biaselah..selalunyer status2 korang mestilah rindu kat bopren gerfren jerk…Tapi serius pepagi nie tetibe tersentuh kat jantung hati nie bila ade officemate yang buat status nie.. Tetibe jerk teringat mak kat kampung..Syukur milik kami sekeluarga lagi.Insyallah. Korang nak tau ker kenapa die buat status macam tu..Nama officemate ct tu OGY namenyer.. Telah kehilangan seseorang yang amat penting dalam tunggak keluarga.Bagi ct la..Seseorang yang senantiasa melihat anak-anak membesar di hadapan mata mereka setiap hari.Ogy kehilangan ibu tercinta nya pada hari khamis minggu lalu kerana sakit ape tu kurang pasti..Sebab nak tnye die sakti ape,rase xsampai hati bila melihat die menangis..Faham…

  • luahan hati

    Biarlah Rahsia

    Biarlah Rahsia ^^ Pernahkah Kau Bermimpi Seketika  Berada Di Tempatku  Membayangkan Pahit Manis Berlaku  Entah Siapa Yang Tahu  Mungkin Nanti Kau Jua Merasakan  Berdepan Dengan Kata Menyesakkan  Takkan Tugumu Kebal  Tiada Pertimbangan  [ Lyrics fr Keheningan Malam Membangunkan  Kepayahan Jiwa Meluahkan  Andai Kau Jujur Memahami  Tiadaku Menjauhi  Dan Kisahku Yang Masih Panjang  Menambahkan Berat Yang Memandang  Lantas Ku Pendam  Ku Putuskan Biarlah Rahsia  Semakin Aku Hidup Dalam Cinta  Tiada Kuasa Mampu Menghalangnya  Hentikan Kata Kata  Bertulangkan Dusta  Pernahkah Kau Bermimpi Seketika 

  • Sepi

    Nukilan Hati

                                  Kekadang apa yang kita impikanTak seindah yang kita sangkakanKenangan X akan selalunya indahBila ianya menerjah masuk ke mindaBicara Hati ini amat terlukaDengan Kehendak hati manusia LainAku hanya insan biasaYang hanya mengimpikan keindahanKesempurnaan.Tapi tahukah wahai sekeliling Aku hanya Hambanya yang lemahTatkala engkau menyatakan keinginanAku tidak boleh mengadakanApa yang kau inginkanKerana Aku hanyalah hambanya Yang lemahAirmata mengiringi diriSentiasa meminta Nya akan ketabahanTapi sekuat mana ketabahan Yang Ada padakuHanya Dia yang ada jawapannya.Aku hanya insan biasayang selalu mengharap akan keindahan DuniaTolong jangan dipaksaKerana aku hanya insanBiasaKeperitan yang ku tanggungSudah cukup membuat aku tertekanBersabarlah Wahai HatiMungkin ada hikmah di sebaliknyaTeruskan berdoa untuk diriSupaya…

  • KSD

    Wahh..Dah Angka 6 di depan!!!

                  Tapi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Itu bukan persoalannyer…Bukan la nak riak tengok follower ramai cenggini..(perasan,,baru sikit la..Lyssa lagi banyak hahaha)Tujuan bina blog nie bukanla untuk glamour mengalahkan retis..(artis der)Tapi untuk kita mengeratkan dan memperbanyakkan lagi perkongsian isu2 semasa,islamiah dan pengajaran dan pembelajaran yang mane sekarang nie hanya ada di alam siber..Kebanyakkan blogger yang follow blog nie,rata-rata memang ler pelajar.. Bangga dengan mereka yang xpernah jemu-jemu mempelajari dan mengajar kita bagaimana untuk kita bina blog,berblogging dan sebagainya..Banyak ler sangat info yang kita pelajari dalam dunia blog nie.. Ct pun di ajar dari mereka-mereka yang masih muda dalam membina blog nie..Terlalu banyak sekarang nie tutorial2 blog datangya dari blogger muda..SYABAS…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE