• KSD

    Akhirnya Irma Hasmie Sah Bergelar Isteri

                        Tahniah kepada Irma Hasmie kerana telah selamat menjadi isteri kepada Reza Syah Azmeer.Mereka Dinikahkan oleh bapa Irma sendiri iaitu  En. Ibrahim Othman Di Dewan persidangan Kompleks Perbadanan Putrajaya semalam. Segak bergaya betul kan suami Irma tu…Wah…lebih handsome dari nabil…haha.. Apa- apa pun..da jodoh masing-masing..Tapi seronoknye  mereka nie hanya beberapa bulan jumpa da kawen..Alhamdulillah ..Moga bahagia rumahtangga korang ek..  jom layan gambar-gambar pernikahan mereka..Sumber gambar di ambil di blog rotikaya Suami Irma -Reza Syah Azmeer. Irma – ayu sesangat Sweet Couple sumber dari rotikaya & Mstar

  • KSD

    Sponsor Kek Untuk mereka

                          Seronok bila tengok kek yang ditempah da siap..Actually kek nie disponsor oleh ct untuk kakak ipar and anak2 dia yang berkongsi bulan..seronok kan? dalam satu family tu berkongsi bulan kelahiran yang same..senang buat part one shot..xpayah ler nak bagi hadiah asing2 haha…. Disebabkan anak2 buah ct nie suka sangat ngan angry birds,maka terhasilllah kek angry birds niekek nie ct tempah dari satu blog yang memang kejenye buat kek dan jual kek..hahaha.. kalau sesiapa yang nak buat birthday party ke,kahwin ker,cukur jambul ker,,,or ape jugakla party yang melibatkan kek dan coklat, boleh ler uols tempah ngan die.. Kalau korang nak…

  • KSD

    Jangan Hidupkan Penghawa Dingin Sebaik Menaiki Kereta!

                       Nak share tentang artikel nie… PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN!JANGAN Hidupkan Penghawa Dingin Sebaik Menaiki Kereta!: Harap dapat berkongsi dengan sahabat anda yang lain.Bukalah tingkap terlebih dahulu sebaik memasuki kereta anda dan jangan sama sekali menghidupkan penghawa dingin. Berpandukan kepada kajian yang dijalankan, dashboard, sofa, pewangi udara menghasilkan Benzene, sejenis toksin yang menyebabkan kanser (carcinogen – ia dapat dikenalpasti melalui bau yang terhasil dari haba bahan plastik di dalam kereta). Disamping menyebabkab kanser, ia juga bertindak sebagai racun bagi tulang, menyebabkan anemia dan mengurangkan sel darah putih. Tindakan ini jika dibiar berlarutan akan menyebabkan Leukemia, meningkatkan risiko menghadapi kanser di samping…

  • Uncategorized

    Butterfly (OST Dejavu di Kinabalu)

                          Ketika waktu mendatangkan cintaAku putuskan memilih dirimuSetitik rasa itu menetesDan semakin parahBisa ku rasa getar jantungmuMencintaiku apa lagi akuJadikanlah dirikuPilihan terakhir hatimureff:Butterfly terbanglah tinggiSetinggi anganku untuk meraihmuMemeluk batinmu yang sempat kacauKarna merinduButterfly fly away so highAs high as hopes I prayTo come and reach for youRescuing your soulthat previous messed up touching me and youJalan ini jauhNamun kita tempuhBagai bumi iniHanya milik berduaBiar ku berlebihanMendekatimuNamun ku tunggu Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2009/01/lirik-lagu-butterfly-melly-goeslow-ft.html#ixzz1z3NyAACQ

  • KSD

    Sesuatu yang perlu dikongsi

                          Sentiasa blogwalking petang -petang nie sambil membaca entry2 mereka yang adakalanya lucu dan juga sedih..Terpanggil untuk share about one story nie. Memang sukar nak digambarkan bagaimana perasaan kita, bila orang yang kita sayang terkaku hingga akhir hayat nya.Maybe kita xtau macam mane la kalau kita di tempat orang yang seperti itu.. Hanya mereka yang tahu menghargai tentang rasa kasih sayang dan cinta sahaja yang boleh membawa mereka pada erti pengorbanan. Diharapkan mereka tabah untuk terus menghadapi ujian dari Allah s.w.t Pernah x korang baca dan follow satu blog nie.. Menceritakan tentang kisah suka dan duka seorang lelaki menjaga isterinya yang…

  • KSD

    Untitled

                           Keadan kesihatan yang tetiba menurun sejak pagi tadi.Batuk dan hidung yang rase nak selsema.Tekak memang perit la..Ni mesti berjankit dengan EN.Husband..Apa taknye die pun masih dalam keadaan yang tidak sihat.Nak pergi jumpe dokter malas pulak..Nanti bagi mc 1 hari jerk..bagi la 2-3 hari..baru seronok cuti..apa da… Kepala da mula la pening-pening lalat..adoooiiii…. nak cari idea wat entry pun rase xseronok jerk.. k lah…nak breakfast dulu…nasi lemak ajer..

  • KSD

    Pose yang Dah X Lame lagi

                      Duduk opis dalam separa kegelapan.sensorang pulak tu.Sesambey blogwalking kat blog2.Baca entry2 diorang..Komen ler sikit2..Nak tido da xboleh tido mate nie.. Hari ni last ganti pose..ALhamdulillah…terbayar segala hutang pose..Sebenarnye puasa ganti cume satu hari jerk…peh…seronok sangat..Harap-harap pose nie xler banyak den terbuang..NI buat 3 hari saje2 jerk..Sekali dengan puasa rejab..Insyallah esok klu sihat nak pose lagik.. Lagi beberapa minggu jerk nak puasa kan..Syukur..Pastinya puasa pertama jatuh pada hari sabtu…YEayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy… peh suke ko peah!!! kenape ko suke sangat..haha..Sebab nyer..Hari sabtu adalah hari CT bekerja haflday.So petang da boleh balik kampung..Sambut puasa kat sane.yeyeyessssss…Tahun lepas xdpt nak sambut puasa dengan family Ct..Sbb tahun pertama…

  • RESEPI

    Bubur Kemboja

                          Rase macam nak share ngan korang semua tentang satu masakan yang telah di ubahsuai haha…Resepi nie di beri oleh adik ipar Siti..Kenapa entry nie dipanggil bubur kemboja kerana dia adalah orang kemboja…haha..Anak die mix sangat..Ha..Tapi da diubahsuai sikitt2 la..nak meng”enak” kan lagi masakan untuk En.Husband siti tu..Memang Kaki makan my husband tu..keh..keh.. oklah bahan-bahan untuk buat bubur nie : 1) Beras yang da dibersihkan (xkesah la berape pot yang korang nak)2)|Bawang putih (di tumbuk halus3)Udang kering(wajib ada nie)tumbuk la skit..biar hancur ckit4)beberapa potong ayam (korang boleh campur dengan sotong atau udang..Ikut suka korang la.Kalau siti   memang letak semua.5)Lada Hitam…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE