• Sharing

    It’s All About Camera

                                  Selamat pagi……..gempak seyy tajuk entry nie..sajer jerk..haha…nak buat mata korang juling jap tengok camera kat bawah nie…                      Sape suke ni                                                                   yessss…Sis memang suke sangat….Tapi belum tercapai nak beli camera jenis nie…Sis tau korang mesti ade camera nie kan..Sis cume ade camera nie jerk                    …

  • Sharing

    Ape Aktiviti Korang Bile Bosan

           Selamat tengahari…xmakan ker…emmmm…kenyang lagik..pagi tadi makan nasi goreng dengan kerabu mangga..Officemate Sis Si Farah tu yang buat kerabu tu..sedap…1st time buat…hahaha..thanks Farah.buat la lagi yerk.. Tukar tajuk pulak…Nak tau kat sini ape yang korang buat bile korang bosan ek??haha…soalan apakah itu?Soalan menguji minda ker???OH NOOOOO….haha…sajer jerk sis nak tanye..Ape aktiviti korang bile korang bosan..same x mcm nie :- TIDURAktiviti nie paling disukai bile kite bosan kan?Sikit-sikit tido…memang best..lagi senang..hahaAkan tetapi…………Terlebih tidur boleh menyebabkan badan semakin lemah ok… MENGADAP KOMPUTERApa yang korang suke bile mengadap komputer?Facebook?…Twitter?…blog???????(suke-suke)Tapi bile da terlalu lama pulak mengadap, memangla bosan…kalau satu hari suntuk korang xbosan maknenyer memang korang nie extreme betul dgn komputer kan….Sis…

  • Sharing

    Guyss…Did U know When To Drink Water???

           I need to sharing about this article..Copy from A Cardiac Specialist.It is about Correct Time To drink Water..This is very important to all of u guys. I knew you need your minimum water to flush the Toxins out of body,but this was news to me.. Drinking water at certain time maximizes it’s effectiveness on the body  2 glasses of water waking up  helps activate internal organs  1 glass of water 30 minutes before meal  helps digestion  1 glass of water before taking a bath  helps lower blood pressure  1 glass of water before going bed  avoids stroke or heart attack Sharing Is caring,Please pass to the people you care about.. I…

  • Sharing

    Pakcik Google Berwajah Baru

    Selamat pagi…Siapa yang buka Google pagi nie..Tengok tak ape yang terbaru dari Google.. Haha..Sis suke sangat google yg terbaru..Siap ade zip lagi… cantik kan..kihkih..sape yang belom tengok tengok la nie tgk zip die..hihihi  klu nak tau bukak ler google.. Sumber dari :Pakcik Google

  • Suka Hati

    No Entry

       Selamat malam…..Walaupun sakit dan penat,kugagahi juge untuk menaip…Jam menunjukkan pukul 9.30 malam semasa Sis menulis..da 2 hari Sis xjenguk blog nie.Terpaksa balik ke kampung halaman di Endau Mersing .Tujuannya sebab nak ambil nenek dan pakcik..Xde orang yg nak amik Nenek ,So Sis buat keputusan untuk ambil nenek…Lagipun da lame jugak la Sis xbalik kg…So di kesemaptan tu boleh ler jugak menghidup udara segar di sane…Sebab rumah nenek Sis tu atas bukit…So,nyaman jerk rasenyer.. Nenek nak datang Jb sebab nak bawak pakcik sis yang sakit tu..ade appointment dengan doktor esok…… Entry xdpt diteruskan kerana keadaan xmengizinkan…need Some rest right now..  

  • Uncategorized

    Yeh!!!!!..Dapat Hadiah

    Selamat Malam..eh..da malam da..Jam menunjukkan pukul 11.19 malam..mak aiiihhh..Da malam da ..mate nie masih xboleh nak pejam selagi belum tegak pukul doblas..Kot ler da biase…yeha… Actually Sis baru balik dari Tesco…Huhu…Nak beli TV baru…pastu pegi beli lauk pauk,stock untuk seminggu.. emmm..biaselah kan…tu ler kalau da berumah tangga..ececeh…macam la Sis masak kan?Selalu time x keje ker Sis masak..Time keje Mak mentua Sis yang Masakkan..Thanks To My Mother In Law ek… Balik ke tajuk atas pulak,..mengarut lebih sangat..aduhhhh.. Emmmm…petang tadi Sis Ade dapat sampul surat yang di dalamnye ade hadiah.. H.A.D.I.A.H??????????Dari siape ek????seronoknyer….Tapi sampul surat tu suda dibukak..ayoyoyo..Sape bukak..Emmm…xlain x bukan EN.husband ler tu… Hadiah tu sebenarnya Sis dapat dari segmen CIk…

  • Tips

    TIPS UNTUK MEMBINA MOTIVASI DIRI

    Selamat pagi…emmm…kurang keyakinan pada diri akan menyebabkan seseorang itu kurang berdaya saing dan sukar untuk mengecapi kejayaan.Rasa macam nk sorok diri ni dari khalayak ramai.Malu untuk bergaul dengan teman-teman kerana kurangnya keyakinan dalam diri sendiri. Kekadang Sis rase pun macam tu..Mungkin ade ketika kite rase diri kite nie xseperti orang lain. Contohnye pada diri Sis dulu la.Berjerawat…emmmm…memang ramai xsuke kan..Disebabkan dulu Sis banyak jerawat,Sis malu la nak jume kengkawan kat luar sane,..hemmmm..lagi la kalau ade lelaki..Lagi rase macam nak lari jerk..sebabnye malu…Banyak jugaklah produk yang sis gune untuk hilangkan jerawat..Dan rase diri nie kurang cantik..hahah..yeker…eh..sis cantik la..hahaha Tapi tau tak punca jerawat tu sebenarnye berpunca bile kite terlalu stress tau..…

  • Sharing

    Tazkirah Jumaat -Kesilapan Umat Islam Pada Hari Jumaat

    Selamat tengahari…Jom kite hayati Tazkirah Hari ini Hari Jumaat merupakan penghulu segala hari. Umat Islam disarankan supaya memperbanyakkan ibadah-ibadah sunat yang lain di samping memenuhi kewajiban menunaikan solat fardhu Jumaat. Pada hari Jumaat juga Umat Muhammad diharuskan untuk melakukan segala aktiviti termasuklah mencari rezeki yang dikurniakan oleh Allah. Kebebasan ini tidak dikecapi oleh kaum Bani Israil terdahulu di mana syariat Nabi Musa melarang sama sekali kaumnya daripada mencari rezeki pada hari kebesaran mereka iaitu hari Sabtu sebaliknya mereka diperintahkan supaya memperuntukkan masa tersebut melaksanakan ibadah. Berbeza dengan syariat Nabi Muhammad, Allah S.W.T memberi kebebasan dan  ruang yang cukup luas kepada hambanya untuk mencari rezeki  dengan apa cara sekalipun termasuklah berniaga…

  • Suka Hati

    Cuti Hari Rabu

    Petang semua..Sis da lme x menghapdet blog nie kan…bukannyer ape…Masih x sihat lagi…emmmm..tak tau ler kenapa… Dalam Pada xsihat tu hehe..Sis ajak En.Husband pi jenjalan..Jadik ler GI jusco pun….gi windos shopping sesambey merembat sehelai pakaian…(hehehe..rahsia) Thanks En.Husband Layan saya…sesambey kite makan donut ek…hihi Bersiar-siar..sempat snap gambar..haha..sorry ye Ling  Bekalan untuk anak-anak(hehehe..anak sedara ler) Ade 6 bijik donut di dalam.. Minuman…Nie yang paling Sis suke…sangattt..Choco Forest Freeze.. rasenye memang yummy Sis suke masuk website JCO nie Jom kalau korang xcaye…http://www.jcodonuts.com/   

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE