• About me

    Lisa Surihani ♥ Yusry

                                                                            Assalamualaikum

    Hi Blogger….Haha..Tajuk kat atas menunjukkan yang aku nie sebahagian peminat Lisa & Yusry..
    Walaupun Entry nie baru jek dikarang..xbermakna aku nie da terlepas kereta api..tapi sibuk mengalahkan artis la jugak…
    Serius…punye la kacak dan cumel pengantin nie..mengingatkan aku kala-kala aku jadi pengantin satu masa dahulu(peh ayat)
    Seelum terlambat..aku nk sangat wish Selamat pengantin baru utk uols berdua walaupun aku tahu..bukan korang bace pun entry aku nie..haha…saje syok sendiri..
    Nak jugak aku tampal gambo korangkt entry nie sebagai kenang-kenangan..muehehee…

    haha..sile ler jamu mate tu..walaupun korang da tengok pic nie di google..
    cdt to MIG
    bubuiiiiii….
  • About me

    Cuti Hari Isnin

                                                                       Assalamualaikum
    Hi ols….Hari nie hari isnin..hari cuti untuk aku..haha..hari nie aku da poteng…eh…bukan pontengla…
    aku mc…Pergi klinik kul 9 pagi..tpi da ramai sangat orang yang dok menunggu giliran..
    Al-maklum la…hari isnin…mase aku datang tu giliran yang ke 17..sedangkan nombor giliran aku ke-34..peh…jauh sey aku kene tunggu…tapi tunggu punye tunggu pukul 11 lebih la kot..sampi la giliran aku.
    Tujuan aku gi hospital tu untuk buat pemeriksaan kesuburan…al-maklum la da setahun kahwin tp still xde baby lagi..risau la kan kalau-kalau xdpt…Tapi insyallah..aku akan cuba sedaya upaya untuk mencari ikhtiar untuk dapatkan bab.mybe dalam tahun nie jugakla..umur da makin meningkat..rsau bila fikir tentang zuriat…aku hnya mampu berdoa dan berikhtiar moga-moga ALLAH perkenankan doa aku untuk dapat baby….
    Ape kata kalau korang tebaca la entry nie,mohon doa korang untuk aku dapatkan baby ye..terima kasih korang….Insyallah.. hanya Allah sahaja yang dapt membalas nyer..
    ok..lpas jumpe doctor,aku terus ke Setia Tropika ..Untuk ape ek aku gi sane?hehehe..
    Aku pi wt passpot untuk mak mentua aku la…Bulan 5 nie die pergi Umrah..Alhamdulillah.da sampai seru untuk mak mentua kau nie untuk pergi sane kan?Insyallah semoga perjalanan pergi dan balik selamat..

    Tuggu punya tunggu..sampai la giliran aku..itupun dalam pukul 4 setengah baru siap..byk jugakla urusan..

    Lpas balik tu aku trnampak la kedai yang betul-betul aku nk pergi nie..da lame sangat la..
    haha..Tuuu dia..Tuti Frutti…Dok ngecek En.Husband gi sane…Akhirnya dapat la jugak aku makan asikrim tuh..Melayang Not RM50…huh..xpe..jnji dapat…sekali pun jadikla…tu la..tekan tak ingar..sekali timbang..ambik ko..hahhaa..
    huhu..dalam kul enam aku smpi rumah…mandi-manda…and berblogwalking la pulak..
    oklah…nk sambung berblogwalking …

    bye..

  • About me

    Ado Kesahhhhhhhh!!!

                                                           Assalamualaikum


    Hi ols…sekarang nie masuh kat office..menghadap keje-keje yang sampi sekarang x habis2 lgik…La nie dok depan laptop kawan..update ape yang patut kat blog nie..sambil berblogwalking blogger-blogger malaysia..
    Mak aiiiii…diorang nie..superb betul…umur baru belasan tahun…tp IT da bertingkat-tingkat tahap orang da ade knowledge tentang IT..Syabas kat korang…

    Eh…lari tajuk..walaupun aku xtau lagik tajuk ape yang aku nk bg kat post nie…ADO KESAH!!!!
    Berehat sebentar dari mengupdate key in ..penat jari jemari aku nie…kalau jari nie boleh bercakap,gaknyer da lame die cakap die penat..hahaha…tetapi keje mesti diteruskan walaupun sekarang nie waktu lunch…Padahal hari nie keje halfday aje..tp ingat nk buat kerja lebih mase,….al-maklumla…nk pki duit byk bulan nie…
    Biaselah..bile ade tujun bulan depan, bula nie kene lah keje lebih mase banyak ckit…Overtime…
    Perut lapar,,,sat lagi pekena Nesvita dulu la…bru boleh buat keje..
    melalut sampai kemana entah..

    Em…..lambatnye mase nie…cepat la ckit 2.45…hahaha..
    oklah..nk sambung keje dlu..
    bye u ols…ngeeeeeeeeeeeee…

  • luahan hati

    Apa Dah Jadi

                                                                  Assalamualaikum
    Hari-hari yang memboringkan aku kt tempat keje..Mengadap foreigner2 yang kadang kala xreti bahasa..
    Huh!!! Si HR nie pun satu..bukannye nk interbiu dulu budak-budak foreigner nie..Boleh ke x cakap b.Inggeris..
    Dah aku bercakap macam ayam ngan itik..ajer sengal..kadang-kadang tu sakit kepala melayan karenah diorang nie..APEE DAAAAAAAAAAAAA…..

    Dah la Dept aku nie xckup manpower..xreti-reti nak tambah..aku yang jadik clerk nie sampai da jadi storekeeper melayan diorang yang nk amik barang nie…

    Dept aku nie selalu di anak tirikan…mencik….xsuke..suke hati diorang jerk…da la g gaji ciput..cam ciput sedut…
    xpe-xpe..haha…klu korang bg aku gaji cenggitu…cenggitu la aku wat keje…ajer cincai ..
    Ape nak jdi la dengan compny aku nie..untung juta-juta tapi kedekut…..

    SEkian Luahan Hati Saya pada company saya..
    suka hati korang la nak gelak ke..nak kutuk ke…
    ade aye kesahhhhhhhhhhhhh..hahaha

  • About me

    ♥My 1st Anniversary♥

                                                                  Assalamualaikum


    Hi blogger….wah..hari nie cantik betul cuaca…tp mcm nk hujan…tp still la xde mendung yang berpanjangan..
    Mybe byk orang kawen kot hari nie..haha…(xde kene mengena pun kan )
       

      U ols nak tau x..diam x diam hari nie genap setahun perkahwinan eda ngan En.Suami ..Xsangka kan…terlalu cepat mase berlalu…berkongsi segala suka duka dengan EN.suami…Alhamdulillah..masih panjang jodoh kami…cantik gak kan tarikh hari nie…..12-2-12(saje nk boldkan…haha)

                                           
    Love u very strong EN,suami…thanks for everything…

                       

  • Uncategorized

    Biar Sampai Ke Bintang

    Assalamualaikum
     
    Lirik Lagu Biar Sampai Ke Bintang – Asmidar
    Biar mimpi mimpi kita
    Jejak sampai ke bintang
    Walau harus menggapai awan
    Menongkah arus ini
    Aku tak berundur dengan mudah
    Tapi mimpi harus aku
    Tiada gunung yg terlalu tinggi
    Tiada lautan terlalu luas
    Untuk mereka memisahkan kita
    dari mimpi2 kita ini
    Jgn resah ini takdir
    Tuhan mendengarnya
    untuk mebawa mimpi2 kita

    ### Lirik yang ringkas tetapi lagunya menyentuh jiwa…..peaceeeeee

  • History

    Love The Sims

                                                                        Assalamualaikum

    Hi blogger…jumpe lagi na…Kali nie eda ade la skit nk kongsi sdkit hobi mase lapang..pantang yang lapangnye..mesti nk play this game.seronok la sangat smpi kekadang lupe nak masak..hahaha…
    Tapi yang penting..tanggugjawab pada suami harus diutamakan dulu….

    Nih…nak cite skit..korang tengok x tajuk kat atas tu..ha…tu la die games yg selalu eda main time ada mase lapang..Game nie bukanlah game tembak-tembak macam budak2 main tu..
    Tapi game nie kita boleh create as a satu family .maksudnya kehidupan seharian family tu la…macam mane diorang makan,bekerja ,bersosial..kahwin..dan macam mane diorang nk besarkan dan mencantikkan rumah mereka.satu lagi kita nak jana pendapatan family tu ..memang best..eda suka sangat game nie..
    korang boleh la cari tentang The Sims 3..games nie la yang eda main skrg nie..

    Mane-mane blogger yang xtau pasal the sims nie boleh tgk gambar bawh nie atau korang surf tentang nie kt web ye…eda bagi klu..then korang pun boleh la join play games nie kn?

    klah korang..eda nk start da main game nie…haha…
    bye….

  • History

    AJL ke 26..simple punye tajuk….

                                                                     Assalamualaikum

    Hi blogger…senyum..senyumm…Ha..ni nak tnaye ckit..korang tengok tak juara lagu ke 26 beberapa hari lalu..mcm da basi je kan nk buat entry nie..Arghhh…xkira..nak buat jugak…hehe..yag penting korang nak bacakan?(ade ke orang baca entry aku nie)..Xkisahlah..janji korang ikhlas…eda bukannya nk cerita sangat tentang Siapa juara or x..Yang nak cerita nye pasal Si Alyah tu..Si Patung cantik!!!!
    Cumel sungguh alyah mlm tu..mcm ler babydol..haha..da 2-3 hari eda dok putaq lagu alyah nie kt youtube…feel bukan main lagi…mcm di awang-awangan pulak….senyum pulak sorang-sorang..giler kot…ehehehe..
    Lagi seyum panjang mase si Remy Ishak,si jejaka tampan tu(exbopren dlu)hahaha,..jeles korang tuh kan?
    eiiiiii..bestnya la kan..mcm couple gitu…

    By the way nak ucap jugak la tahniah kt Hafiz kerana memenangi tpt pertama anugerah juara lagu yek..
    Jugak kat Alyah..persembahan yang terbaikkkkkkkkk…bak kate kak ogy..keep it up..hahah
    Moga perjalanan karier Alyah terus gemilang…hope soon…haha

    Nie jom dengar balik lagu beliau mase kat AJL26 hari tu

    bye….