• About me

    Kisah Di Petang Hari

                                                                  Assalamualaikum ^_^ Hi dudssss…..hehe..Entry lagi….saje nk share pic-pic nie sepetang bersama with my family… Berjumba wamba(xtau mne dapat perkataan nie) di pekan telok sengat..(kota Tinggi,Johor) Klu korang nie orang johor n masih lagi belum ke telok sengat nie jom la..bukan kene sengat pun…tampat untuk beriadah bersama keluarga sambil menikmati makanan dan menghirup suasana pantai…emmm…best…tp xboleh mandi…tp klu korang nk memancing tu boleh la…Kat Telok Sengat nie selalu gak ade pertandingan memancing…so kepada kaki pancing boleh join ye..nk pancing suke suki pun boleh jugak… jom la layan pic nie ea…next entry eda bgtau lebih detail pasal telok sengat..hehe Bergedik santai dng budak gedik…hihihih   With My Hubby…                                                              My dad..sebok…

  • History

    Akhirnya berpatah Arang..

                                                                   Assalamualaikum ^_^ Hi Korang…Da berapa ari jugak ye eda x update blog nie…Sebenarnya bukan sibuk pun dengan keje(tapi keje lah jugak)ade mase lagi untuk update blog nie..tapi biaselah..bila da jadi surirumah nie kene abaikan yang lain..dan patuh pada die dan Yang Maha Esa(ceeewaaahhhh) Ingat bile korang ada boss kt tempat keje je ke? kat rumah pun ade BIG BOSS jugak tau..(saje je nk besarkan ayat tu…manelah tau big boss tu bace..hihihi..jgn marah yunk) Kenapa title eda macam tu ek..ade…

  • Uncategorized

    Ost Rombak Rindu

    Adira : Tuhan tolong lembutkan hati dia Untuk terima ku seadanya Kerna ku tak sanggup Kerna ku tak mampu Hidup tanpa dia di sisi ku Hafiz : Tuhan aku tahu banyak dosa ku Hanya ingat Kamu kala duka ku Namun hanya Kamu yang mampu membuka Pintu hatinya untuk cintaku Adira : Malam kau bawalah rinduku Untuk dirinya yang jauh dari ku Agar dia tidak kesepian Selalu rasa ada cinta agung Hafiz : Hujan bawa air mata ku Yang mengalir membasuh luka ku Agar dia tahu ku terseksa Tanpa cinta dia di hatiku Hafiz & Adira : Hanya mampu terserah Moga cahaya di penanti Hafiz: Tuhan tolong lembutkan hati dia Untuk…

  • History

    Penyamun vs Penyangak

                                                                           Assalamualaikum ^-^ Hi blogger….da lame x menaip..hehe..entry baru la… Hari-hari bz…bz kt rumah..pastu bz pulak kt tempt keje…kalaulah kt tempat keje tu aku boleh berblogging, heh!! da lame aku wat entry hari-hari.. Ni!!!!…aku nak kasi tau kat korang…cerite aku nie mase aku balik Melaka..(kampung belah suami) Berlaku kecurian yang xbermoral oleh orang yang x bertanggungjawab… Kalau ler aku kenal Penyangak tu,da lame aku rotan die pakai buluh besau… Peh…..hebatnya aku kan…Entah-entah aku yang lari klu penyangak tu kejar aku…Watnye badan die lebih besar dari aku..Memang masuk spital la aku jawabnya kan… Korang nk tau ke ape yang penyangak tu amik… Tengok bawah nie Teruk x penyangak tu.. Moga dapat…

  • Uncategorized

    Got To Go

                                                                               Assalamualaikum ^_^ Hi Blogger..Pertama kali mendengar lagu nie,rase mcm nk dengar lagi..da lme jugk la mencari ape ke namenye penyanyi nie..Suara yang mannnnntoooppppp…Sehingga kan eda rase nk dengar byk kali. Xsangka Penyanyi nie mcm Adele…Berbakat sangat-sangat.. Jom Korang ,Kita layan lagu Najwa nie.. Got To Go This time I’m gonna live my life I ain’t no stepford wife No I ain’t perfect Gonna find somebody who’s worth it And no you ain’t that person Coz i caught you constantly flirtin’ With my best friend (my best friend) So I guess I’ll say goodbye I’ll find me another guy Why…. (why why why) You always makin’ me Cry….. (cry cry…

  • Semasa

    Ezlynn Bertunang, Nikah Serentak

                                                                          Assalamualaikum KUALA LUMPUR – Penyanyi Ezlynn yang popular dengan lagu Hi Hi Bye Bye memilih untuk bertunang dan bernikah serentak dengan pasangannya Adam Fahmi, 35, bagi memudahkan ahli-ahli keluarganya mereka hadir pada suatu majlis petang semalam itu. Ezlynn yang mengakhiri zaman bujangnya dengan memilih Adam yang juga pengurus peribadinya sebagai suami pada majlis akad nikah yang diadakan di Pusat Konvensyen Sime Darby, Bukit Kiara di sini. Kata Ezlynn atau Azline Ariffin, 30, dia bertunang pada…

  • Funny Video

    Lawak Betul

                                                                        Assalamualaikum Hi blogger…Eda nak kongsi satu video nie ..kelakar giler…pandai betul diorang nie alih suara.. Part 3 jom kite layan…

  • Uncategorized

    Tentang Mereka Yang mengalami Masalah Muka

                                                        Assalamualaikum Kepaa mereka yang mempunyai masalah kulit muka berminyak berjerawat  saya ingin berkongsi tentang produk yang telah saya gunakan.Ianya tiak mengandungi sebarang chemical seperti kebanyakkan produk lain… Blogger boleh la pergi ke website nie untuk maklumat lanjut mengenai produk nie. ……………>>>>FCUMIRACLE <<<…………. insyallah jika rajin mengamalkan nya,masalah anda akan selesai… SELAMAT MENCUBA…^_^

  • Semasa

    Matlamat Kehidupan Untuk renungan Para Remaja.

                                                          Assalamualaikum Pengenalan Apabila kita memasuki alam remaja, kita akan mengalami perubahan fizikal, mental dan emosi. Kita mula berfikir lebih jauh, mempunyai harapan, inspirasi dan mula mempunyai perancangan untuk masa depan. Pilihan Kita berhadapan dengan pelbagai pilihan di dalam urusan harian. Membuat pilihan dan keputusan adalah sebahagian daripada proses tumbesaran. Kita harus membuat pilihan dan keputusan dengan bijak. Pertimbangkan nasihat yang diberikan oleh ibu bapa, keluarga dan orang yang mengambil berat tentang diri kita. Kita harus bertanggungjawab ke atas apa-apa keputusan yang dibuat. Matlamat Matlamat kehidupan ialah: • Menetapkan apa yang ingin dicapai dalam kehidupan • Merancang bagaimana untuk mencapainya • Memutuskan apa yang perlu dibuat bila harapan kita tercapai…

  • Ilmiah

    Sharing Is Caring

                                   Assalamualaikum Hi blogger…seperti biase berblogging berblogwalking di blog2 mereka.. Di malam yang tenang…tanpa gangguan sang suami..kih..kih… Terdiam terkedu seketika bila eda melawat blog seorang blogger nie..Sejuk hati dan tetiba rase sesuatu bila singgah blog die.. SANTAI SEJENAK (klik sini) Memang  ramai blogger yang memperdengarkan lagu yang begitu merdu selain bacaan ayat2 al quran..Sungguh saya teruja… Ingin mengajak blogger menjenguk dan mendengar sesuatu yang amat bermanfaat.. Insyallah..