kurma ajwa asli rihura herbs

11 Sebab kenapa perlu pilih Kurma Ajwa Asli Madinah keluaran Rihura Herbs Enterprise| Tak kiralah bulan puasa atau tak bulan puasa pun, ramai yang mengamalkan pengambilan Kurma untuk kesihatan mereka.

Umi juga mengambil kurma tak kiralah di bulan puasa ataupun tak.Korang taukan, khasiat yang ada pada kurma tu sangat banyak.Apatah lagi kalau dapat kurma ajwa asli Madinah yang boleh dikatakan mempunyai gred premium yang tinggi.Apa yang umi taulah kan, kurma Ajwa ni lebih mahal dari kurma-kurma biasa.Memang tak sama.Sebab apa, sebab kualiti kurma ajwa ni tak sama dengan kurma biasa yang kita selalu beli dipasaran.

 

Kurma Ajwa atau Kurma Nabi ni disebut sebagai Kurma Bangsawan.Dan, kurma ni adalah kurma kegemaran kaum muslimin di seluruh dunia.

Kalau ibu-ibu yang selalu buat Susu Kurma untuk anak-anak di bulan puasa, memang umi sarankan menggunakan kurma ajwa ni.Macam mana nak buat susu kurma Homemade? Korang boleh baca link di bawah ni.

 

[ Baca sini : Buat susu kurma sendiri Lebih jimat untuk tenaga berpuasa ]

 

Dalam Al-quran pun dah sebut bahawa kurma ajwa memberi manfaat menyembuhkan sihir dan racun.Sebab tu kita kena sentiasa makan Kurma ni supaya dapat elak dari benda yang kita tak ingini.Cukup ambil 6-8 biji sehari

Ada petikan dari Sabda Rasulullah saw tentang kurma ni iaitu

Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud: “Barang siapa makan tamar Ajwa setiap pagi tujuh biji, ia dapat mengelakkan dirinya daripada terkena racun dan sihir.”

Hari tu kawan umi ada perkenalkan kurma yang dia beli keluaran Rihura Herbs Enterprise.Umi kata dalam hati, sama je dengan kurma yang beli kat kedai.Apa yang lainnya.So, dia bagi umi sepeket kecil untuk umi cuba.

Eh..korang pernah dengan tak pasal Kurma Ajwa Asli Madinah keluaran Rihura Herbs ni? umi ada terbaca sedikitlah kan tentang kelebihan Kurma Ajwa Asli Madinah ni.Ni umi tulis kat bawah ni apa kelebihan mendapatkan kurma ajwa asli ni.

7 KELEBIHAN KURMA AJWA YANG PERLU KITA TAHU

  1. Disebut dalam hadis
  2. Mempunyai ciri yang unik
  3. Sumber Antioksidan
  4. Melindungi dari Jangkitan
  5. Khasiat untuk ibu mengandung dan menyusu
  6. Lebih sesuai untuk dimakan oleh pesakit diabetes
  7. Melancarkan penghadaman

Bila kita dah tau kelebihan kurma ajwa ni, kalau kita  tak amalkan memang rugilah kan.So, umi nak bagitahu apakah ciri-ciri unik yang terdapat pada kurma ajwa asli VIP Gred Premium keluaran Rihura Herbs Enterprise ni.

So, umi nak bagitahu kat korang kenapa perlu kita dapatkan kurma ajwa asli madinah keluaran Rihura Herbs Enterprise ni.

kurma ajwa asli rihura herbs

KENAPA PERLU DAPATKAN KURMA AJWA ASLI MADINAH(RIHURA)

.
Kurma Ajwa Asli Madinah original dari tanah Madinah AlMunawwarah
Harga berpatutan dan sangat mampu milik sehingga semua mampu merasa
Gred 1 (lebih tinggi dari gred A) dan Gred Premium VIP
Buah segar dan terbaru (handpickup dari ladang pada awal tahun 2020)
Kurma tidak diperam lama-lama.
Kualiti premium, dijamin dan terbaik
Saiz standard, sesuai utk kanak2, golongan tua dan muda
Packaging yang menarik
Sesuai dijadikan gift set/hadiah
Harga berbaloi sesuai utk tempahan bagi sedekah/doorgift dan sbgnya
Trusted dan dipercayai.

 

Hah…Itulah sebabnya kenapa korang kena pilih Kurma ajwa dari Rihura ni.Jangan ingat Kurma takde tiruan ye..Kurma Ajwa pun ada yang tiruan.Kurma Ajwa Tiruan ni korang boleh lihat perbezaannya dengang yang asli

 

Cara mengetahui ciri-ciri kurma ajwa asli

1. Bila diperhatikan secara langsung, ciri-ciri kurma ajwa asli berbentuk lebih kecil dibandingkan jenis yang lain.
Selain itu warnanya juga lebih gelap dengan tekstur yang agak kering.
Kedutan pada permukaan kurma juga terlihat lebih jelas jika dibandingkan dengan jenis kurma yang lain.

2. Perhatikan juga warna kurma ajwa, Warna kurma ajwa lebih gelap bila dibandingkan dengan kurma-kurma yang lain.

3. Ciri yang terakhir kurma ajwa adalah citarasanya yang tidak terlalu manis seperti jenis yang lain.
Rasa yang sederhana.

 

Apa Pandangan umi terhadap Kurma Ajwa dari Rihura Herbs Enterprise ni

Actually masa dapat tu, umi just pandang gitu je sebab bagi umi, kurma semua sama je.Nampak pulak kulit kurma ajwa asli ni nampak tebal.

Tapi beb, sangkaan umi meleset sebab bila umi rasa je kurma ajwa ni, serius umi rasa inilah Kurma yang THE BEST yang umi pernah cuba.Tekstur lembut walaupun kita nampak kulit tu nampak keras.Tak terlalu manis dan rasanya memang Not bad..

Even Naura yang selama ni tak suka dengan kurma, sekali umi bagi kurma ni,emm..terus dua-tiga biji jugak sekali dia bedal.Dah macam makan snacks pulak..Yes..itu part yang paling umi suka tau.Dari dia makan jajan memanjang, baik dia makan kurma kan?

kurma ajwa rihura herbs

So, tak boleh dinafikan lagi Kurma Ajwa ni memang best.So sangat TAK RUGI kalau korang dapatkan hari ni.Alah..Makan kurma tak semestinya kena tunggu bulan puasa je kan? Sebab korang taukan, Makan kurma tu sunnah, lagi satu, ia boleh berikan kita tenaga..Hah..baca balik apa kelebihan pada kurma Ajwa ni.

 

Dan umi pulak suka tambahkan kurma ni dalam minuman oat umi ni hah..Bertambah sedap dan lebih khasiat lah kan

 

Macam mana nak dapatkan Kurma Ajwa Keluaran Rihura Herbs Enterprise ni?

Harga mampu milik guys..Korang boleh search kat fb Rihura Herbs ni.Ada banyak packaging berlainan harga dan berat.

 

Whatsapp :

By siti Rohaida

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

14 thoughts on “11 Sebab kenapa perlu pilih Kurma Ajwa Asli Madinah keluaran Rihura Herbs Enterprise”
  1. Kalau diberi pilihan mmg kurma ajwa akan menang.. Tu psl kalau kt luar ajwa mahal dan susah nk dpt stok… Skng senang bole beli terus dgn rihura herbs

  2. Kalau makan dengan butter lagi sedap…kami tahun ni laki bini makan macam jajan hahahaha..dah 2x beli dah kurma ajwa…tapi bukan jenama ni ler heheheh

  3. Banyak kelebihan makan kurma ni. Kutma ajwa yang saya beli sebelum ni dah nak habis. Makan setiap kali buka puasa dan sahur. Yang best bila makan kurma ni rasa bertenaga, susu badan pun banyak.

  4. yes kurma ni bagus dan banyak benefit. Kita suka kurma yang kulit dia basah, sedap. Yang kering tak suka sangat hehee. Tapi kurma ajwa ni nampak macam basah, mesti sedap tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *